Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul vrea sa reduca salariale bugetarilor

Guvernul vrea sa reduca salariale bugetarilor
Guvernul vrea sa taie 20% din cheltuielile cu salariile personalului bugetar si sa injumatateasca sumele alocate pentru achizitionarea de bunuri si servicii, astfel incat deficitul bugetar sa nu depaseasca 2% din PIB in 2009, au declarat, ieri, pentru NewsIn, surse guvernamentale. "In afara de reducerea celor 149.000 de posturi vacante din administratia publica, vor fi reduse si cheltuielile din sistemul bugetar cu 20%, iar cei care vor avea fonduri de salarii de numai 80% vor trebui sa decida daca scad salariile sau daca disponibilizeaza din personal. Totodata bugetul alocat pentru achizitionarea de bunuri si servicii va fi redus la 3% de la 6,1% din PIB", au precizat reprezentantii guvernului.


Potrivit surselor guvernamentale, ministerele vor trebui sa reduca drastic din cheltuieli, astfel incat, la intalnirile care vor avea loc in acest weekend intre ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, si reprezentantii fiecarui minister, negocierile sa aiba loc de la un deficit bugetar de 3-4% din PIB.Gheorghe Pogea va discuta cu fiecare ministru in parte pentru a negocia o reducere a cheltuielilor, iar in cazul in care nu se va ajunge la un acord, Ministerul Finantelor va propune, totusi, proiectul de buget pe 2009, au mai mentionat sursele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2358 ori