Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul Romaniei se gandeste cum sa-i atraga in tara pe romanii care lucreaza in strainatate

Guvernul Romaniei se gandeste cum sa-i atraga in tara pe romanii care lucreaza in strainatate

Guvernul Romaniei va constitui un grup de lucru interministerial ce le va propune romanilor care lucreaza in strainatate o serie de avantaje pentru a-i stimula sa se intoarca in tara, relateaza AFP, care citeaza un comunicat guvernamental.

Ideea este de a se propune conditii de munca identice si chiar mai bune decat cele din Occident - "ajutoare pentru locuinte, cursuri de pregatire, salarii", care sa-i poata motiva pe romanii care lucreaza in strainatate sa revina in tara. Guvernul intentioneaza, de asemenea, sa stabileasca o legatura in Romania cu familiile celor care lucreaza in strainatate, pentru a-i informa privind aceste noi posibilitati si pentru a incepe in strainatate o campanie privind recrutarea celor care doresc sa se intoarca in tara. "Acest tip de program trebuie sa se realizeze si sa includa firme, altfel este sortit esecului", considera Dorina Nastase, presedinta a Centrului Roman pentru Studii Globale.

"Romania are o nevoie stringenta de personal calificat", subliniaza AFP. "Fugind de salariul mediu pe economie de circa 300 de euro, tinerii ingineri romani continua sa emigreze in Canada si SUA", mentioneaza agentia. Organizatia Internationala pentru Migratie subliniaza ca aproximativ doua milioane de romani lucreaza in strainatate, ceea ce reprezinta circa 20% din populatia activa a tarii.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1080 ori