Guvernul ne baga in somaj, daca nu ia masuri

Marti, 24 Martie 2009, ora 14:35
2229 citiri
Guvernul ne baga in somaj, daca nu ia masuri

Daca nu se vor lua masuri de stimulare a locurilor de munca, numarul somerilor de anul acesta va depasi cu mult ultima estimare a ministrului Muncii, de aproximativ 800.000 de persoane in 2009, a declarat pentru NewsIn secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.

Potrivit acestuia, una dintre masurile pe care autoritatile ar trebui sa le ia pentru diminuarea numarului somerilor ar fi stimularea contractelor de angajare fara perioada limitata. "De exemplu, in Franta, autoritatile au stimulat firmele care angajeaza persoane cu contracte de la trei luni in sus", a precizat reprezentantul Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Ministrul Muncii
, Marian Sarbu, a anuntat luni ca estimarile initiale privind numarul somerilor in 2009, de 525.000 de persoane, ar putea fi depasite cu 200.000-300.000 de persoane, si ca bugetul ministerului va fi suplimentat cu 500 milioane lei pentru plata somajului si alte masuri de formare profesionala.

"Va fi un numar mai mare de someri la sfarsitul anului si vrem sa ne asiguram ca putem plati indemnizatiile de somaj si masurile active si de formare profesionala ce se impun in acest an", precum si pierderile cauzate de ordonanta de urgenta ce a permis prelungirea cu trei luni a perioadei de somaj, a declarat ministrul de resort.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la sfarsitul lunii februarie 2009, in evidentele agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca figurau 477.860 de someri, 347.707 dintre acestia provenind din sectorul privat.

#angajati, #aoar, #joburi, #masuri, #someri , #Stiri Locuri de munca