Guvernul de la Atena promite 150.000 de locuri de munca

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 10:24
1714 citiri
Guvernul de la Atena promite 150.000 de locuri de munca

Guvernul de la Atena a promis crearea a 150.000 de locuri de munca in primul trimestru al anului viitor, precum si aplicarea unor programe sociale, in incercarea de a atenua efectele crizei financiare.

Primul ministru Lucas Papademos a anuntat miercuri ca Biserica Ortodoxa a Greciei si autoritatile locale vor fi implicate intr-un efort comun, ale carui costuri vor ajunge la aproape 900 milioane de euro.

"Criza si somajul au lovit mii de familii, care trec prin incercari grele, mai ales in aceasta perioada a anului. Este de datoria noastra sa le sprijinim si sa intarim solidaritatea sociala", a declarat premierul, dupa o sedinta de guvern la care a asistat si arhiepiscopul Atenei, Hieronymos.

Somajul a atins in septembrie 17,5% din cauza masurile de austeritate in schimbul planului de salvare international de 110 miliarde de euro. In plus, economia se indreapta spre al patrulea an consecutiv de contractie.

Noul efort de creare de locuri de munca va implica mai ales activitati pentru comunitate, iar autoritatile locale vor primi fonduri pentru a angaja someri, inclusiv 5.000 de persoane cu varste intre 55 si 64 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri de munca Grecia, #criza economica grecia, #guvern grecia , #Stiri Locuri de munca