Guvernul creste salariile auditorilor interni cu 25%

Marti, 18 Mai 2010, ora 16:01
3121 citiri
Guvernul creste salariile auditorilor interni cu 25%

Guvernul va acorda auditorilor interni din sectorul public un spor salarial in suma fixa de 25% din salariul brut, dupa ce in urma cu un an a decis ca echivalentul al unui sfert din salariu reprezinta limita maxima a sporului, ceea ce a permis institutiilor sa diminueze cheltuielile cu aceste plati, precizeaza Mediafax.

In primavara anului trecut, in contextul reducerii de cheltuieli bugetare solicitate de Fondul Monetar International, Guvernul a plafonat mai multe sporuri si indemnizatii, printre care si cele acordate auditorilor interni din sectorul public.

Executivul a decis atunci ca sporul acordat auditorilor pentru complexitatea muncii poate reprezenta pana la 25% din salariul brut, ca nivel maxim, iar indemnizatia pentru participarea la sedintele Comitetului pentru Audit Public Intern (CAPI) a fost redusa de la 20% la 1% din indemnizatia unui secretar de stat.

Un proiect de lege elaborat de autoritati releva insa ca Executivul intentioneaza sa modifice pachetul salarial al auditorilor si sa permita acestora sa beneficieze de un spor care sa nu mai reprezinte "pana la 25%" din salariu, ci o suma fixa care sa nu mai poata fi redusa, argumentand clar in acest sens ca institutiile publice au limitat "drastic si arbitrar" sporul salarial al auditorilor la 1%.

"Ordonatorii principali de credite au actionat in mod variat in ceea ce priveste acordarea sporului pentru complexitatea muncii.

O parte dintre ordonatori l-au mentinut la limita maxima prevazuta de lege, altii l-au diminuat cu procente de pana la 10%, iar in unele cazuri a fost anulat sau diminuat drastic, in mod arbitrar, pana la 1%, netinandu-se cont de complexitatea muncii de audit, care a constituit criteriul de baza in acordarea acestui spor", se arata in document.

Guvernul va stabili astfel ca auditorii interni vor primi un spor de 25% calculat ca limita fixa la salariul de baza brut lunar si ca, incepand cu 2011, coeficientii de ierarhizare pentru aceasta functie vor fi stabiliti prin includerea acestui spor in salariul de baza.

Executivul va modifica si nivelul indemnizatiei de participare la sedintele CAPI, stabilind ca aceasta nu va mai reprezenta doar 1% din indemnizatia unui secretar de stat, ci va fi stabilita distinct prin ordin al ministrului Finantelor si suportata din bugetul statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#auditorii, #crestere, #interni, #salarii, #sporuri , #Stiri Locuri de munca