Guvernul are viziuni mari: Salarizarea bugetarilor, facuta pe 5 categorii, nu 111 ca acum

Marti, 03 Martie 2015, ora 22:43
1676 citiri
Guvernul are viziuni mari: Salarizarea bugetarilor, facuta pe 5 categorii, nu 111 ca acum
Foto: Rovana Plumb/Facebook

Numarul claselor de salarizare din sistemul bugetar va fi redus de la 111 la doar 5 clase, proiectul urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul anului, a anuntat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Am gandit si avem o noua viziune, in asa fel incat, fata de 111 clase de salarizare, vom avea 5 clase de salarizare, in functie de studiile pe care le are fiecare categorie din sectorul bugetar", a spus Plumb la Romania TV, precizand ca este vorba de o viziune, nu de o decizie finala.

La sfarsitul lunii ianuarie, Guvernul a decis infiintarea unui grup de lucru care sa revizuiasca Legea salarizarii unitare, astfel incat noile prevederi sa fie aplicate incepand cu anul viitor.

Conform Ministerului Muncii, din 1.186.000 de bugetari, circa 923.000 au un salariu net sub 1.250 lei, iar majorarea slariului minim pe economie a condus in sectorul bugetar la suprapunerea unor clase de salarizare, fapt ce necesita o corectie.

Legea-cadru a salarizarii personalului platit din fonduri publice a ...citeste mai departe despre "Guvernul are viziuni mari: Salarizarea bugetarilor, facuta pe 5 categorii, nu 111 ca acum" pe Ziare.com

#salarizare bugetari categorii Rovana Plumb , #Stiri Locuri de munca