Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GfK: Doar unul din trei romani are incredere in bancheri

GfK: Doar unul din trei romani are incredere in bancheri
Bancherii se afla in coada clasamentului profesiilor in care romanii au cea mai mare incredere, cu 36% din opinii favorabile, doar politicienii avand o imagine mai proasta in Romania, cu un indice de incredere de 14%, potrivit unui sondaj publicat marti de GfK Romania. Potrivit sondajului mentionat, romanii ii apreciaza cel mai mult pe pompieri, nivelul increderii in acestia fiind de 94%, pe locul doi clasandu-se militarii, cu 90%. Pe pozitia a treia s-a clasat lucratorii din serviciile postale, cu 89%.


Preotii si profesorii sunt urmatoarele categorii profesionale considerate demne de incredere de populatia Romaniei.Doctorii s-au clasat pe pozitia a saptea, in functie de gradul increderii acordate de cei 1.000 de respondenti, esantion considerat reprezentativ la nivel national.Aproape doua treimi (62%) dintre romani au incredere in jurnalisti, in politisti au incredere 53% din cei chestionati, iar in liderii de sindicat - 50%.Managerii se bucura de incredere din partea a 46% din subiecti, comerciantii, de 44%, iar judecatorii si avocatii - de 42% fiecare.Raportul GfK Custom Research a avut in vedere increderea in urmatoarele profesii: doctori, bancheri, functionari din sectorul public, preoti, pompieri, brokeri, ziaristi, profesori, manageri de corporatii, cercetatori de piata, militari, politicieni, politisti, postasi, avocati, judecatori, lucratorii din organizatii de mediu, cei din organizatiile de caritate si publicitarii.Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 19.760 de persoane din 19 tari europene si Statele Unite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1435 ori