Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania a introdus salariul minim: Efecte asupra companiilor straine si observatii pentru Romania

Germania a introdus salariul minim: Efecte asupra companiilor straine si observatii pentru Romania
De la 1 ianuarie, Germania a introdus salariul minim pe economie de 8,5 euro pe ora, nivel apropiat de cel din Franta si peste cel din Marea Britanie.

Un studiu al organizatiei INSM (The Initiative New Social Market Economy) estimeaza ca numarul locurilor de munca se va reduce cu 250 mii pana la 570 mii, ceea ce va greva asupra perspectivelor de crestere ale economiei germane.

Particularitate importanta: salariul minim ar urma sa se aplice nu doar pentru rezidentii germani, ci pentru orice angajat care lucreaza in Germania.

Evident, cresterea costurilor cu munca lucratorilor cu angajatori straini care activeaza in Germania va afecta competitivitatea acestora din urma, ceea ce implica probleme si pentru Romania, care obtine anual venituri din activitatea de transport de aproape trei miliarde de euro.

Dincolo de ...citeste mai departe despre "Germania a introdus salariul minim: Efecte asupra companiilor straine si observatii pentru Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1875 ori