Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Generatia Y apreciaza un job dupa stilul de leadership

Generatia Y apreciaza un job dupa stilul de leadership
Aspectul financiar este principala preocupare a tinerilor legata de alegerea unui loc de munca, insa, pe langa salariu si bonusuri, tinerii apreciaza si stilul de leadership abordat de manageri, multi manifestand dorinta de a primi zilnic feedback de la superiorul direct, se arata intr-un studiu al Robert Half International si Yahoo HotJobs.

Atentia companiilor se orienteaza tot mai mult catre atragerea absolventilor de facultate, insa cerintele acestora sunt tot mai complexe. Satisfactia carierei este clasata abia pe locul trei, dupa stabilitatea jobului, in topul motivatiei din studiul "What Millennial Workers Want: How to Attract and Retain Gen Y Employees", la care au participat peste 1.000 de tineri, cu varste intre 21 si 28 de ani.Tinerii participanti la studiu sunt de parere ca a avea un lider pe care sa il respecte si de la care sa invete este unul dintre cele mai importante aspecte ale mediului de lucru, urmat de sansa de a lucra intr-un colectiv placut si de echilibrul cariera-viata personala. "Noua generatie de angajati, asa-numita «Generatie Y», sunt preocupati de probleme practice, cum ar fi siguranta materiala a prezentului si posibilitatea de a face economii pentru pensie, dar si echilibrarea obligatiilor de serviciu cu viata personala", a declarat Reesa Staten, vicepresedinte al Robert Half International. De asemenea, tinerii au cerinte bine definite si in ceea ce priveste relatia cu managementul, 35% dintre tinerii participanti la studiu afirmand ca vor sa primeasca feedback din partea superiorului de mai multe ori pe zi, 25% asteptandu-se ca seful sa isi exprime parerea despre munca lor cel putin o data pe zi. "Aceasta generatie are asteptari ridicate de la management, o trasatura unica pentru tinerii de astazi. Asigurarea unui stil de management adecvat poate avea consecinte pozitive in atragerea si retentia tinerilor profesionisti, care vor juca un rol tot mai important in organizatii", afirma Reesa Staten.Aspectul financiar este principala preocupare a tinerilor legata de alegerea unui loc de munca, insa, pe langa salariu si bonusuri, tinerii apreciaza si stilul de leadership abordat de manageri, multi manifestand dorinta de a primi zilnic feedback de la superiorul direct, se arata intr-un studiu al Robert Half International si Yahoo HotJobs.

Atentia companiilor se orienteaza tot mai mult catre atragerea absolventilor de facultate, insa cerintele acestora sunt tot mai complexe. Satisfactia carierei este clasata abia pe locul trei, dupa stabilitatea jobului, in topul motivatiei din studiul "What Millennial Workers Want: How to Attract and Retain Gen Y Employees", la care au participat peste 1.000 de tineri, cu varste intre 21 si 28 de ani.Tinerii participanti la studiu sunt de parere ca a avea un lider pe care sa il respecte si de la care sa invete este unul dintre cele mai importante aspecte ale mediului de lucru, urmat de sansa de a lucra intr-un colectiv placut si de echilibrul cariera-viata personala. "Noua generatie de angajati, asa-numita «Generatie Y», sunt preocupati de probleme practice, cum ar fi siguranta materiala a prezentului si posibilitatea de a face economii pentru pensie, dar si echilibrarea obligatiilor de serviciu cu viata personala", a declarat Reesa Staten, vicepresedinte al Robert Half International. De asemenea, tinerii au cerinte bine definite si in ceea ce priveste relatia cu managementul, 35% dintre tinerii participanti la studiu afirmand ca vor sa primeasca feedback din partea superiorului de mai multe ori pe zi, 25% asteptandu-se ca seful sa isi exprime parerea despre munca lor cel putin o data pe zi. "Aceasta generatie are asteptari ridicate de la management, o trasatura unica pentru tinerii de astazi. Asigurarea unui stil de management adecvat poate avea consecinte pozitive in atragerea si retentia tinerilor profesionisti, care vor juca un rol tot mai important in organizatii", afirma Reesa Staten.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1989 ori