Fostul sef al Fondului Proprietatea castiga lunar 13.000 de euro

Marti, 02 Februarie 2010, ora 12:19
1578 citiri
Fostul sef al Fondului Proprietatea castiga lunar 13.000 de euro

Fostul director general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a avut in 2009 un salariu lunar de 13.000 de euro plus bonusuri.

Se pare ca salariul sau a fost stabilit pe baza unui studiu de piata si reprezinta jumatate din castigurile managerilor aflati pe acelasi nivel de competenta din banci si fonduri de investitii.

"Media de la acel moment, spunea ca un salariu de director general este, in medie, intre 25.000 si 30.000 de euro", a declarat Daniela Lulache, citata de Money.

"Doamna Lulache nu are absolut nicio vina. Noi o spunem de parca dumneai ar avea vreo vina. Exista o vorba care spune ca prost nu e ala care ia, ci cel care da", este de parere si consultantul economic, Nies Schnecker.

Fostul presedinte al AVAS, Razvan Orosanu ii da circumstante atenuante Danielei Lulache. "La ce nivel de responsabilitate a activat, era normal sa castige pe masura. In plus, pentru a aduce manageri de valoare la stat, este normal sa ii platesti cel putin la nivelul din economia privata", a spus Orosanu.

Daca Daniela Lulache a avut un salariu de 13.000 de euro, noul director, Ionut Popescu, castiga aproape la jumatate, intre 7.000-8.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daniela Lulache, # fp, # salariu, # director general , #Stiri Locuri de munca