Forta de munca la privat in 2010. De la concedieri la salarii si ore suplimentare

Marti, 23 Februarie 2010, ora 10:15
1454 citiri
Forta de munca la privat in 2010. De la concedieri la salarii si ore suplimentare

Salariile la privat au crescut in medie cu 14% la inceputul anului fata de prima luna a anului trecut, dupa o perioada de concedieri masive.

"Companiile au preferat sa lucreze cu angajati mai putini, dar mai buni, pe care i-au putut plati mai bine. E drept ca acestia au muncit mai mult, numarul de ore suplimentare efectuate crescand cu 38% in perioada analizata", a declarat pentru Gandul Cristian Udrescu, directorul general al companiei PayLogic, specializata in oferirea de servicii profesionale de externalizare a salariilor si administrare de personal.

"In 2009, patronii au scapat de angajatii care le faceau probleme, adica de acei salariati care nu erau destul de eficienti si nu-si faceau treaba", explica Udrescu. Cat despre salariatii ramasi, specialistii au observat ca acestia au o alta atitudine fata de munca, sunt mult mai atenti, iar calitatea muncii lor a crescut semnificativ. "Intr-un cuvant, apreciaza ca au un loc de munca si astfel isi pot plati datoriile la banci", adauga directorul general PayLogic. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#forta, # munca, # angajati, # salarii , #Stiri Locuri de munca