Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ford incepe productia unei noi masini la Craiova si angajeaza aproape 1.000 de oameni

Ford incepe productia unei noi masini la Craiova si angajeaza aproape 1.000 de oameni

Constructorul american de automobile Ford a anuntat ca va recruta la Craiova aproape o mie de noi angajati, pregatindu-se de productia viitoarei generatii a SUV-ului de clasa mica EcoSport.

Ford Romania a inceput procesul de recrutare a 976 de operatori de baza si calificati pentru a incepe, din toamna, productia, la Craiova, a viitoarei generatii a SUV-ului de clasa mica Ford EcoSport.

In prezent, in fabrica de automobile de la Craiova lucreaza 2.715 persoane, anunta reprezentantii Ford Romania, intr-un comunicat de presa.

"Ne bucuram sa putem anunta astazi ca adaugam aproape 1.000 de noi locuri de munca la uzina de productie de ultima generatie pe care o detinem la Craiova, aducand astfel numarul total de angajati la peste 3.650", arata John Oldham, presedintele Ford Romania, adaugand ca "noile posturi merg in paralel cu transformarea uzinei, operatiune care a debutat in cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini productia viitorului Ford EcoSport".

Angajarile vor fi facute prin intermediul unei agentii de recrutare de personal.

"Procesul de selectie a noilor angajati a inceput in luna aprilie si se va derula pana la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii nostri angajati, iar acestia vor incepe un program de formare specific pentru a intelege Sistemul Global de Productie Ford, precum si rolurile pe care le vor avea in pregatirea lansarii viitorului EcoSport", arata, de asemenea, directorul departamentului de resurse umane al Ford Romania, Marina Babara.

Reprezentantii Ford Romania adauga ca trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ imbunatatite, iar 220 de roboti noi vor creste eficienta si calitatea in sectiile de Vopsitorie, Montaj General si Caroserie.

Din 2008, anul achizitiei uzinei din Craiova, compania americana a investit peste 1,2 miliarde de euro in operatiunile de productie pe care le detine in Romania.

In fabrica din Craiova sunt produse in acest moment atat polivalentul Ford B-MAX, cat si motorul 1.0 EcoBoost, singurul motor care a reusit sa castige premiul Motorul International al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

Citeste si Ford aduce 190 de roboti noi la Craiova pentru a incepe productia SUV-ului EcoSport

"Ford va analiza in continuare oportunitatile de a construi noi produse la Craiova pentru a folosi in intregime capacitatea de productie si tehnologia existenta, in timp ce deruleaz ...citeste mai departe despre "Ford incepe productia unei noi masini la Craiova si angajeaza aproape 1.000 de oameni" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1748 ori