Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele trebuie sa ofere pachete salariale atractive pentru mentinerea angajatilor

Firmele trebuie sa ofere pachete salariale atractive pentru mentinerea angajatilor

Modalitatile de mentinere a muncitorilor romani in tara ar putea fi majorarea salariilor si includerea in pachetele salariale a stimulentelor de genul tichetelor de masa, de cresa sau a fondurilor de pensii facultative, a declarat, marti, ministrul muncii, Gheorghe Barbu.

Ministrul muncii a precizat, in cadrul unei intalniri cu oamenii de afaceri din Romania, ca romanii care au vrut sa plece la munca in strainatate au facut-o deja si ca nu se asteapta ca fenomenul sa continue la acelasi nivel, dar le-a explicat angajatorilor ca daca principalul avantaj al Romaniei ramane mana de lucru ieftina, atunci muncitorii vor opta pentru alte tari.

Totodata, Gheorghe Barbu a propus angajatorilor sa ofere, pe langa salariu, si diferitele stimulente pe care legislatia romanesca le permite pentru fidelizarea si pastrarea lucratorilor.

"Legislatia romanesca permite diverse tipuri de stimulente la pachetele salariale, cum ar fi posibilitatea de a participa la pensiile facultative, tichetele de masa si de cresa. Toate acestea pot contribui la mentinerea si atragerea fortei de munca", a spus ministrul muncii.

Barbu a mai precizat ca in Romania va incepe o campanie de informare atat a celor plecati in strainatate, cat si a familiilor ramase in tara, asupra evolutiilor salariale, care vor fi stabilite de o comisie interministeriala sub coordonarea primului-ministru.

Guvernul a decis, in luna februarie, infiintarea unui grup de lucru interministerial care va evalua numarul romanilor plecati la munca in strainatate, salariile pe care le primesc acolo si le va oferi prime de instalare si pachete salariale pentru a-i determina sa se intoarca in tara. Ulterior, se va face o evaluare a necesarului de forta de munca in Romania, detaliat, pe sectoare, care va cuprinde informatii despre conditiile de lucru si salariul aproximativ.

Grupul de lucru va stabili si un sistem de beneficii pentru muncitorii care se vor intoarce in tara. Astfel, acest sistem de beneficii va contine un pachet salarial, transport, prime de instalare, formare sau reformare profesionala gratuita pentru muncitori si facilitati pentru infiintarea unor firme de constructii. Aceste beneficii vor fi aduse la cunostinta familiilor de romani care lucreaza in strainatate.

Potrivit ministrului Barbu, in prezent, lucreaza in strainatate un numar de peste doua milioane de romani, din care doar cateva mii in Marea Britanie si nu sute de mii, dupa cum au titrat tabloidele britanice la inceputul anului.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1099 ori