Firmele care plaseaza lucratori romani in Danemarca nu se vor mai inregistra la imigrari de la 1 mai

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 12:27
1709 citiri
Firmele care plaseaza lucratori romani in Danemarca nu se vor mai inregistra la imigrari de la 1 mai

Companiile din Romania ce detaseaza forta de munca in Danemarca vor trebui ca, de la 1 mai, sa se inregistreze si sa transmita informatii despre firma si despre fiecare serviciu prestat la Registrul danez pentru Furnizorii Straini de Servicii, nu la serviciul de imigrari, a anuntat miercuri ANOFM.

 

Astfel, procedurile realizate pana la 30 aprilie de Serviciul danez de imigrari vor fi inlocuite cu procedurile Registrului pentru Furnizorii Straini de Servicii (Register for Foreign Service Providers - RUT) si ale Agentiei daneze de Comert si a Companiilor, se arata in comunicatul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Muca (ANOFM), care preia date ale Ministerului Muncii din Danemarca.

Firmele care nu respecta procedurile de mai sus pot fi amendate de politia daneza.

Masurile sunt aplicabile tuturor companiilor straine din statele Uniunii Europene (UE) care furnizeaza servicii pe teritoriul danez, in conformitate cu Directiva privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii si cu Legea daneza de plasare a fortei de munca.

Danemarca anuntase la inceputul acestui an ca a decis sa ridice, de la 1 mai 2009, restrictiilor aplicate liberei circulatii a fortei de munca din Romania.

De la 1 ianuarie 2009, cetatenii romani pot lucra in Grecia, Portugalia, Spania si Ungaria fara sa detina permis de lucru, in conditii egale cu cetatenii acestor state sau cu cetatenii celorlalte state membre ale UE.

Alte state unde accesul romanilor pe piata muncii este liber sunt Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Suedia. 

#companii, # UE, # imigrari , #Stiri Locuri de munca