FEN cere neaplicarea reducerilor salariale in invatamant

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 20:57
1799 citiri
FEN cere neaplicarea reducerilor salariale in invatamant

Federatia Educatiei Nationale (FEN) a transmis tuturor parlamentarilor o scrisoare deschisa prin care cadrele didactice cer senatorilor si deputatilor sa voteze impotriva masurilor privind reducerile salariale in invatamant anuntate de Executiv, potrivit Mediafax.

In scrisoarea deschisa adresata senatorilor si deputatilor si semnata de presedintele FEN, Constantin Ciosu, se arata ca in ultimii cinci ani numarul angajatilor din sistemul educational a scazut continuu cu peste 50.000, de la 413.000 de salariati in anul 2005 la 360.000 de salariati in 2010, in conditiile in care in administratia centrala si locala numarul angajatilor aproape ca s-a dublat in ultimii cinci ani.

"In aceste conditii, solicitam acelasi tratament cu cel aplicat salariatilor din regiile autonome si din societatile cu capital de stat unde nu vor fi aplicate reduceri salariale invocandu-se restructurarile de personal facute in ultimii ani" se arata in documentul citat.

In scrisoarea deschisa, cadrele didactice ii invita pe senatori si deputati sa voteze impotriva diminuarilor salariale propuse de Guvern, solicitandu-le parlamentarilor sa-si respecte intentiile declarate in campania electorala de a contribui la solutionarea problemelor salariatilor din invatamant.

"Nu cerem decat un trai decent, reflectat intr-o salarizare corespunzatoare, obiectiva, in conditii legale si optime de munca. (...)

Curba de sacrificiu la care angajatii pe care ii reprezentam sunt supusi este discriminatorie, cu vadita tenta de umilire si va solicitam sa o opriti prin votul dumneavoastra impotriva masurilor preconizate de Executiv", se mai arata in scrisoarea deschisa trimisa parlamentarilor.

Presedintele filialei FEN Prahova, Petru Columban, a declarat pentru MEDIAFAX ca aceasta scrisoare deschisa a fost transmisa de catre liderii FEN peste tot unde acest sindicat are filiale, respectiv in toate judetele mai putin Cluj si Bistrita.

Columban a mai spus ca membrii FEN vor monitoriza felul in care fiecare parlamentar va vota masurile de austeritate propuse de Guvern si ca sindicalistii din FEN vor distribui fluturasi in care ii vor anunta pe cetateni cum anume au votat parlamentarii din colegiul lor. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#fen, #educatie, #parlamentari, #reduceri salariale, #guvern , #Stiri Locuri de munca