Femeile nu cred ca pot avea succes in afaceri

Vineri, 14 Martie 2008, ora 18:14
1412 citiri
Femeile nu cred ca pot avea succes in afaceri

Un studiu realizat de Accenture, companie multinationala de consultanta in management, solutii tehnologice si outsourcing, arata ca unele femei sunt ingrijorate ca nu poseda aptitudinile potrivite pentru a face fata mediului de afaceri al secolului al XXI-lea.

Studiul releva ca 43% din femeile de afaceri cred ca nu au cunostintele necesare pentru a reusi in economia competitiva.


Managerul HR al Accenture, Armelle Carminati-Rabasse, afirma ca angajatorii ar trebui sa asigure traininguri regulate angajatilor lor.

"In cadrul unui peisaj din ce in ce mai competitiv, o companie nu trebuie doar sa se rezume la a-si adapta permanent  afacerea, ci trebuie sa isi si echipeze fiecare angajat cu o sfera larga de aptitudini - dintre care multe nu au fost necesare pana acum.", spune aceasta.

Studiul a inclus un esantion de 4000 de femei din intreaga lume. S-a descoperit ca angajatele din tarile aflate in curs de dezvoltare sunt mai increzatoare in fortele proprii decat cele care lucreaza in tarile dezvoltate.

Alt studiu a relevat ca sefii nu incurajeaza suficient de mult femeile la locul de munca. Acestea se simt neapreciate si isi pierd increderea in propriile forte. Traingurile, bonusurile, mediul de lucru primitor si aprecierile din partea colegilor ar putea influenta rezultatul acestui studiu.

Articol de Teodora Popa