EURES, portalul de joburi pentru locurile de munca vacante in tarile UE

Vineri, 12 Ianuarie 2007, ora 05:42
2309 citiri

Portalul EURES (care prezinta locurile de munca vacante in tarile UE) se foloseste in conditii similare cu ale oricarui alt portal de locuri de munca on-line, informeaza un comunicat al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF).

Astfel, dupa ce se acceseaza pagina de internet http://ec.europa.eu/eures, se creeaza un cont de identificare, se completeaza un Curriculum Vitae, se intra apoi pe link-ul de cautare a unui loc de munca in functie de domeniul si tara dorite si se aplica la oferta care intereseaza.

In momentul in care se aplica la un domeniu dintr-o tara aleasa, apar ofertele corepunzatoare existente, pentru fiecare specificandu-se angajatorul, datele de identificare ale acestuia, salariul, conditii de angajare, precum si tipul de contract: permanent sau temporar. Exista de asemenea in cadrul portalului un serviciu care raspunde intrebarilor aplicantilor in cazul in care acestia intampina dificultati in folosirea lui.

In statele care au impus Romaniei masuri tranzitorii privind circulatia fortei de munca, accesul la locurile vacante publicate pe portalul EURES se realizeaza in baza acordurilor bilaterale pe care le are incheiate tara si/sau in baza legislatiei pentru lucratorii romani.

Pentru cele zece state membre ale Uniunii Europene care nu au impus restrictii privind accesul pe piata muncii, lucratorii romani pot sa aplice pentru aceste posturi, fara alte formalitati suplimentare, in aceleasi conditii ca si nativii.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)