Esti femeie? Ai un mare avantaj in afaceri

Duminica, 12 Iulie 2009, ora 14:30
2935 citiri
Esti femeie? Ai un mare avantaj in afaceri

In mod traditional, credinta este ca femeile au dificultati in a se afirma profesional din cauza faptului ca au un comportament total diferit de cel al barbatilor. Cu toate acestea, nici cele care adopta o atitudine masculina nu au mai mult succes, aparand dure si agresive. De altfel, este si absurd. Nu suntem barbati. Iar acesta este un avantaj.

Autenticitatea este de bun-simt si este un branding inteligent. Brandul personal trebuie sa fie construit pe baza firii tale si pe lucrurile care te definesc – inclusiv punctele forte si abilitatile tale ca femeie.

Iata lista celor mai importante 10 lucruri pe care le poti face, conform sfaturilor oferite de Catherine Kaputa, autoare a cartii “The Female Brand: Using the Female Mindset to Succeed in Business", pentru a-ti folosi aptitudinile feminine cu scopul de a avea succes in afaceri:

1.    Empatizeaza

Femeile au o capacitate mare de a empatiza, datorita, in mare parte, nivelurilor crescute de estrogeni si de oxitocina. Asadar, nu este de mirare faptul ca Obama a citat “empatia” ca fiind un factor-cheie in selectia sa pentru Curtea Suprema de Justitie, cele patru finaliste fiind femei.

Cum sa folosesti capacitatea de a empatiza: Fii abordabila si empatizeaza cu cei din jur. Oamenii se vor simti intelesi, chiar daca trebuie sa le dai vesti proaste. Poti folosi empatia pentru a ajunge la un consens, mai ales atunci cand este vorba de un scop comun.

2. Creeaza un ambalaj atragator

Unele studii arata ca oamenii atragatori nu numai ca reusesc sa castige mai multi bani, insa sunt vazuti si ca fiind mai inteligenti, mai productivi si chiar mai amabili cu cei din jur. Femeile au un avantaj, deoarece au capacitatea de a se prezenta intr-un mod mai atragator decat barbatii, scrie careerbuilder.com.

Cum sa te “impachetezi”: Nu imita modelul masculin – aceasta atitudine apartine secolului al XX-lea. Foloseste modelul frantuzesc: Imbraca-te ca o femeie si accentueaza-ti trasaturile. Daca nu ai corpul unui fotomodel, pune accent pe o coafura speciala si pe imbracaminte. Dezvolta o aparenta distinsa, joaca-te cu accesoriile, culorile etc. Fii atenta la postura si la felul in care te misti.

3.    Socializeaza

Femeile detin gena sociabilitatii si o abilitate innascuta de a lega relatii si de a se conecta cu oamenii, arata studiile. Femeile stiu sa socializeze in mod natural, sa construiasca echipe si relatii.

Cum sa folosesti puterea socializarii: Cu cat este mai mare reteaua ta sociala, cu atat mai mult capital de cariera vei avea. Asadar, nu-ti folosi abilitatea de a socializa doar pentru a dezvolta relatii profunde cu putini oameni; foloseste-o si pentru a-ti extinde reteaua sociala de cunostinte, care sa includa toate tipurile de oameni.

4.    Vorbeste distins si cu eleganta

In mod obisnuit, femeile obtin rezultate mai bune decat barbatii la testele orale si scrise, pentru ca isi folosesc ambele emisfere cerebrale, intr-o proportie mai mare decat barbatii, pentru a procesa mesajele verbale si emotionale.

Cum sa-ti folosesti agilitatea verbala la locul de munca: Foloseste-ti abilitatile verbale pentru a vorbi raspicat: Pune intrebari importante si asculta in mod activ. Ascute-ti conversatiile de afaceri si abilitatile de prezentare.

5.    Include pe toata lumea

Capacitatea de a include, in loc de a exclude, este o puternica abilitate feminina. In companiile globale moderne, abilitatea de a lucra bine cu grupuri diversificate te va distinge de restul.

Cum sa folosesti capacitatea de include oamenii in diverse activitati sau grupuri: Incurajeaza perspectivele variate si ofera bunavointa tuturor – prieteni si colegi. Cultiva aliante puternice si fii loiala.

6.    Citeste printre randuri

Imagistica medicala (RMN) si alte cercetari asupra activitatii creierului arata ca femeile sunt mult mai capabile, comparativ cu barbatii, sa perceapa mesaje emotionale mai subtile. Femeile pot detecta limbajul corporal si sunt capabile sa perceapa semnale nespuse de nefericire, frustrare si confuzie.

Cum sa iti folosesti inteligenta emotionala: Priveste mai departe de mesajele verbale, pentru a descifra mesajele reale emise de oameni in timpul sedintelor, de exemplu. Daca cineva nu se simte confortabil, apeleaza la intuitie si la procesul de follow-up.

7.    Ofera putere

Studiile arata ca femeile tind sa colaboreze mai mult decat barbatii, oferind sentimente de putere membrilor echipei. Asadar, in loc sa caute puterea, stilul de leadership feminin cauta sa-i imputerniceasca pe ceilalti.

Cum sa folosesti stilul de leadership tipic feminin: Creeaza echipe si grupuri care sa te sfatuiasca – include, de asemenea, si barbati. Multumeste oamenilor care contribuie la rezolvarea problemelor si la atingerea scopurilor.

8.    Priveste imaginea de ansamblu

Femeile tind sa aiba mai multe puncte de vedere pentru aceeasi situatie si iau in considerare mai multe solutii atunci cand vine vorba de rezolvarea unei probleme sau de luarea unei decizii. Barbatii au un stil de a rezolva problemele mult mai linear si tranzactional.

Cum sa lucrezi cu imaginea de ansamblu: Foloseste-ti stilul de a rezolva problemele pentru a descoperi riscurile si oportunitatile si pentru a-ti imbogati munca cu mai multa creativitate si inovatie.

9.    Fa-te placuta

Darul femeilor de a intretine relatiile, de a avea compasiunea, de a se conecta cu oamenii si de a empatiza le face sa fie extrem de placute. Iar locul de munca este, de asemenea, un concurs al personalitatilor, astfel incat capacitatea de a te face placut este un factor-cheie al succesului.

Cum sa te faci placuta: Zambeste si adopta o atitudine pozitiva – comparativ cu alternativa de a fii mereu serioasa si rigida – si vei castiga multi fani si vei avea mai multa influenta la locul de munca.

10.    Creeaza-ti un brand

Foloseste cele noua aptitudini feminine mentionate mai sus pentru a-ti crea un brand de succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afaceri business femeie cariera companie , #Stiri Locuri de munca