Esecul managementului: ce faci cand angajatii nu stiu ce au de facut

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 11:48
2457 citiri
Esecul managementului: ce faci cand angajatii nu stiu ce au de facut

Atunci cand angajatii tai nu isi indeplinesc atributiile la timp, amana proiectele, comit erori substantiale si se concentreaza asupra aspectelor neesentiale, ai in fata cateva semne ca acestia nu au nici ce mai vaga ideea despre iti doresti de la ei. De asemenea, rezultatele nesatisfacatoare, absenta dorintei de a cere ajutorul sau de a oferi feedback sunt alte semne ca ar trebui sa iti revizuiesti strategia de management, potrivit HumanResources.about.com. 

O dilema cu care multi manageri se confrunta de nenumarate ori este de ce nu reusesc angajatii sa indeplineasca atributiile cerute de ei.

In timp ce o parte din responsabilitate le revine chiar salariatilor si alegerilor pe care le fac, managerii ar trebui sa isi asume si ei o parte din vina, spun expertii.

Acesti angajati nu au un intelect mai slab,  nu sunt nepasatori sau lipsiti de motivatie, ci pur si simplu nu stiu care sunt asteptarile tale.

Iata cateva sisteme de management pe care trebuie sa le stapanesti perfect astfel incat angajatii sa nu se mai poarte ca si cand nu ar avea nici cea mai vaga idee despre ce ar trebui sa faca.

Stabileste obiective si implica angajatii in mod direct

Concretizeaza obiectivele pe care compania ti le cere sa le indeplinesti si cele pe care doresti sa le atingi in plus, comunica angajatilor obiectivele sau permite-le sa participe la stabilirea obiectivelor si invata-i pe acestia cum sa isi dea seama daca fac progrese in procesul de atingere a obiectivelor.

Delega proiecte si alte activitati

Alatura-te subordonatului si ajuta-l sa realizeze planul general de munca si sa stabileasca o data limita pentru proiect.

Impartaseste orice idee ai avea despre rezultatul pe care il astepti, stabileste care sunt criteriile succesului si stabileste intalniri regulate cu respectivul angajat pentru a primi un raport in legatura cu progresul si obstacolele intalnite.

Alcatuieste un plan de evolutie a performantelor

Realizeaza cate un astfel de plan pentru fiecare angajat si stabileste intalniri individuale la trei luni pentru a evalua progresul si a stabili noi obiective.

Intalneste-te o data pe saptamana cu seful direct al fiecarui angajat pentru a fi  la curent cu evolutia proiectelor.

Pune accent pe dezvoltarea prin training si cursuri

Trainig-urile joaca un rol esential in efortul angajatilor de a afla ce trebuie sa faca, intrucat ofera “instrumentele” necesare dezvoltarii aptitudinilor si informatiile necesare pentru a-si indeplini cu success sarcinile zilnice.

Recunoaste meritele si rasplateste-le

Recunoasterea este cea mai puternica forma de feedback pentru un angajat, spun specialistii.

Din cand in cand, o recunoastere adecvata reprezinta o replica subtila care sustine actiunile pe care ai vrea sa le vezi mai des realizate de catre respectivul angajat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obiective, # management, # angajati, # compania , #Stiri Locuri de munca