E.ON ar putea concedia 9.000 de angajati

Marti, 16 Iunie 2009, ora 12:31
1520 citiri
E.ON ar putea concedia 9.000 de angajati

Grupul german E.ON, cel mai mare operator de utilitati din lume, ar putea renunta la 9.000 de locuri de munca, reprezentand 10% din personalul total, potrivit reprezentantilor uniunii sindicale Ver.di, citati marti de ziarul Die Welt, preluat de Reuters.

E.ON ar putea concedia pana la 6.000 de angajati in Europa si ar putea renunta la alte 3.000 de posturi prin outsourcing, potrivit Ver.di, care isi fundamenteaza calculele in baza programului de reduceri de costuri "Perform-to-Win" introdus de grup, potrivit Die Welt, precizeaza Mediafax.

Un purtator de cuvant al E.ON a declarat ca grupul ar putea opera concedieri, insa se regaseste in procesul de elaborare a detaliilor din programul de reduceri de costuri.

Grupul avea, la finele lui 2008, circa 94.000 de angajati, si are ca obiectiv majorarea profitului cu pana la 1,5 miliarde euro pana in 2011, cu ajutorul programului, lansat in februarie.

E.ON este prezent si in Romania, pe pietele distributiei si furnizarii de electricitate si gaze, dupa ce a preluat, in 2005, fosta filiala a Electrica din Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord.

Grupul a unificat la inceputul acestui an operatiunile de pe piata romaneasca intr-o companie noua, denumita E.ON Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri, #e, #on, #personal, #profit , #Stiri Locuri de munca