Disponibilizări uriașe la Amazon. Gigantul urmează să concedieze peste 18.000 de angajați

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 08:19
749 citiri
Disponibilizări uriașe la Amazon. Gigantul urmează să concedieze peste 18.000 de angajați
Amazon anunţase deja în noiembrie planul de a reduce 10.000 de locuri de muncă FOTO Facebook / Amazon

Reducerile de locuri de munca la Amazon vor afecta peste 18.000 de angajati, mai mult decat se estimase anterior, a recunoscut grupul miercuri, dupa dezvaluirile din Wall Street Journal, care a mentionat 17.000 de plecari, potrivit Le Figaro.

Intr-un mesaj pe site-ul grupului, CEO-ul Andy Jassy indica faptul ca grupul "planifica sa elimine putin peste 18.000 de locuri de munca", inclusiv in Europa. Acest plan este cel mai mare dintre anunturile recente de reducere a fortei de munca care afecteaza sectorul tehnologiei din Statele Unite. Este, de asemenea, cea mai masiva reducere de personal din istoria companiei din Seattle.

Amazon anuntase deja in noiembrie planul de a reduce 10.000 de locuri de munca si a inceput sa faca acest lucru.

Grupul avea 1,54 milioane de angajati in intreaga lume la sfarsitul lunii septembrie, fara sa includa lucratorii sezonieri recrutati in perioadele de activitate sporita, in special in perioada sarbatorilor.

Amazon a angajat in timpul pandemiei pentru a face fata exploziei cererii, dublandu-si personalul global intre inceputul lui 2020 si inceputul lui 2022. Dar compania a inregistrat un profit net in scadere cu 9% de la an la an in al treilea trimestru. Si pentru ultimul trimestru, Amazon a anticipat o crestere slaba la standardele sale, intre 2% si 8% pe parcursul unui an, si un profit operational intre 0 si 4 miliarde de dolari, fata de 3,5 pentru aceeasi perioada a anului 2021. Grupul isi va anunta rezultate anuale la 1 februarie.

In sectorul tehnologiei, marile platforme cu model de afaceri bazat pe publicitate se confrunta cu reduceri de buget din partea agentilor de publicitate, care isi reduc cheltuielile in fata inflatiei si a cresterii ratelor dobanzilor.

Meta, compania-mama a Facebook, a anuntat in noiembrie pierderea a 11.000 de locuri de munca, adica aproximativ 13% din forta de munca. La sfarsitul lunii august, Snapchat si-a redus cu aproximativ 20% din forta de munca, sau peste 1.200 de angajati. Twitter, cumparat in octombrie de Elon Musk, a concediat, la randul sau, aproximativ jumatate din cei 7.500 de angajati ai sai.

Cel mai recent, grupul american de IT Salesforce, specializat in solutii de management si in cloud, a anuntat miercuri ca concediaza in jur de 10% dintre angajati, sau putin sub 8.000 de locuri de munca. ...citeste mai departe despre "Disponibilizari uriase la Amazon. Gigantul urmeaza sa concedieze peste 18.000 de angajati" pe Ziare.com

#amazon, #locuri de munca, #disponibilizari amazon, #Jeff Bezos Amazon , #Stiri Locuri de munca