Directorii generali de la ARR si RAR, eliberati din functie

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 13:57
1741 citiri
Directorii generali de la ARR si RAR, eliberati din functie

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, i-a eliberat din functie vineri pe Iancu Craciunoiu, directorul general al ARR si pe Daniel Patentasu, directorul general al RAR, ca urmare a lipsei de implicare a celor doi in efectuarea controalelor eficiente pentru asigurarea sigurantei traficului, relateaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat transmis sambata de reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Florian Coman Melus va prelua temporar atributiile de director general al Autoritatii Rutiere Romane (ARR), iar Stancu Sotir va prelua temporar atributiile de director general al Registrului Auto Roman (RAR).

"Nu doar politia rutiera are responsabilitati in prevenirea accidentelor de circulatie, ci si autoritatile de reglementare si control, ARR si RAR in acest caz.

Din statisticile politiei, accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implica transportul de pasageri, ca urmare a defectiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Incepand de azi (sambata, n.r.) vom avea in teren echipe de control ale RAR si ARR impreuna cu Politia Romana, astfel incat activitatea de prevenire a accidentelor sa fie intensificata" a declarat ministrul Anca Boagiu.

Potrivit acesteia, in afara controalelor in trafic, ARR va efectua controale zilnice si la sediile operatorilor de transport rutier.

"Aceste masuri trebuie sa sporeasca siguranta pasagerilor conform standardelor europene referitoare la transportul rutier de persoane.

 La nivelul Uniunii Europene tema drepturilor pasagerilor este extrem de sensibila si se discuta chiar in aceasta perioada o propunere de directiva prin care sa fie ameliorat gradul de siguranta in transportul rutier de persoane", a adaugat Boagiu.

#directori, # arr, # rar, # functie , #Stiri Locuri de munca