Diplomatii si parlamentarii vor primi pensii mai mici din luna august

Joi, 01 Iulie 2010, ora 13:52
1307 citiri
Diplomatii si parlamentarii vor primi pensii mai mici din luna august

Pensiile parlamentarilor, diplomatilor si celor care au iesit la pensie din aviatie vor fi recalculate in maximum o luna de la publicarea normelor, urmand ca statul sa faca o economie in urma recalcularii acestora de aproape 25 de milioane de lei pe luna, a anuntat, joi, Ministrul Muncii, potrivit NewsIn.

Reprezentantii ministerului Muncii au declarat, pentru NewsIn, ca normele de aplicare a legii ce vizeaza recalcularea pensiilor speciale vor fi publicate in cateva zile, urmand ca parlamentarii si diplomatii sa primeasca pensii mai mici incepand cu luna august.

Dupa finalizarea normelor urmeaza ca pensiile sa fie recalculate in doua etape, intr-o prima faza fiind inclusi diplomatii si parlamentarii, urmati de fostii angajati din sistemul militarizat.

"Recalcularea pensiilor militarilor intra in vigoare de anul viitor, iar celelalte pensii speciale la o luna de la publicarea normelor", a precizat Seitan.

In luna iulie urmeaza a fi recalculate aproape 5.200 de pensii speciale.

Curtea Constitutionala a decis ca recalcularea pensiilor magistratilor este neconstitutionala, astfel urmeaza sa fie recalculate doar pensiile personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari, deputatilor si senatorilor, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila si ale personalului Curtii de Conturi.

Potrivit Ministrului Muncii, economia care va fi facuta in urma recalcularii va ajunge la 300 de milioane de lei pe an.

Seitan a tinut sa precizeze ca recalcularea pensiilor politistilor si militarilor nu-i va afecta pe cei care primesc in acest moment mai putin de 3.000 de lei de la stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#diplomati, #parlamentari, #pensii, #recalculare , #Stiri Locuri de munca