De la broker in Romania, la taximetrist in Anglia

Luni, 02 Februarie 2009, ora 14:40
3319 citiri
De la broker in Romania, la taximetrist in Anglia

Salariatii din Romania care odata castigau aproximativ 3500 euro pe luna, in prezent solicita joburi in afara cu 1000 euro/ luna, in orice domeniu.

Aproape jumatate din romanii care aspira la un post de sofer de taxi din Anglia, erau fosti brokeri sau consultanti bancari, potrivit ziarului Gandul.

Angajatii romani se simt din ce in se mai nesiguri in privinta locului de munca. Trei sferturi dintre acestia au aplicat deja pentru un loc de munca in strainatate, cu toate ca ofertele nu se tin lant peste hotare.

In ianuarie, singurele posturi disponibile au fost cele de soferi de taxi, in Anglia, sau chelneri si menajere pe vase de croaziera, in Grecia. Englezii sunt fericiti ca noii angajati au studii superioare si educatie aleasa, iar asta se vede in comportamentul lor fata de clienti si sefi. Printre cerintele angajatorilor se numara eleganta. Cei care lucrau intre 8 si 10 ore pe zi inchisi in birou au acum masina si telefon platite de companie. Angajatorii englezi spun ca au de unde alege.

Pentru a fi incadrat pe un post de sofer, aplicantul trebuie sa aiba minim 25 de ani, permis de conducere de peste doi ani, sa cunoasca bine limba engleza si sa aiba autorizare PF (persoana fizica), pentru a fi scutit de plata taxelor in primii doi ani.

Angajatorul achita biletul de avion, asigurarea si obtinerea autorizatiei.

Englezii folosesc o parte din taximetre pentru femei. 10 romance au fost, deja, plecate pe un asemenea post.

Ambele categorii de persoane sunt instruite in tara, invata harta zonei, cu strazi si toate rutele posibile, dupa care dau un test. Doar cei care trec examenul ajung in Anglia si incep o noua runda de cursuri inainte de a intra pe post.

#anglia, #ani, #consultanti, #femei, #post, #salariu, #soferi, #strainatate , #Stiri Locuri de munca