De ce sa te deconectezi de lumea digitala, dupa program

Marti, 01 Februarie 2011, ora 15:48
2174 citiri
De ce sa te deconectezi de lumea digitala, dupa program

Uneori avem senzatia ca oricat ne-am concentra, ideile bune nu mai au de unde sa apara, iar oboseala ne impiedica sa facem fata zilei de munca asa cum ne-am dori. Cauzele pot fi multiple, insa de cele mai multe ori de vina este dependent noastra de mediul online, chiar si dupa ce programul de munca s-a incheiat, potrivit DumbLittleMan.com. Cateva ore de somn nu sunt suficiente pentru a separa doua zile in care creierul este mereu captivat de valul de informatii, de aceea trebuie sa invatam sa ne abtinem sa abuzam de internet chiar si atunci cand nu ne foloseste la nimic.

In ziua de astazi, oricare ar fi activitatea pe care o desfasuram zilnic, internetul joaca un rol extrem de important.

Pe langa suport pentru activitatile profesionale, in mediul online gasim diferite modalitati de a comunica cu cei din jur, astfel incat nu mai simtim nici macar nevoia de a-i intalni fata in fata.

Mai mult decat atat, odata cu aparitia internetului mobil, avem "oportunitatea" de a sta conectati chiar si cand suntem in miscare si putini ezita sa o faca, spun expertii.

Efectele adverse ale conectarii permanente la mediul online

Chiar daca unele persoane ar putea considera utila aceasta conectare, specialistii spun ca o conectare excesiva ajunge sa creeze false urgente si simti nevoia de a afla ce s-a intamplat recent si chiar teama de ca ai putea rata ceva important.

Pe langa acest aspect, dimensiunea lumii virtuale este atat de mare incat devine foarte usor sa te pierzi navigand prin ea.

Atunci cand accesezi un site, te afli la un click distanta de un alt site, iar link-urile te pot face sa pierzi o gramada de timp pierdut in informatii total irelevante pentru activitatea ta, si asta nu se intampla doar o data pe zi.

Aceasta navigare pe internet te poate face doar sa te simti mereu ocupat, insa adevarul este iti ocupi timpul de lucru cu activitati lipsite de productivitate, sustin specialistii.

Cum te deconectezi de lumea digitala


Iata cateva tehnici prezentate de DumbLittleMan.com pe care poti sa le pui in aplicare chiar daca munca ta se bazeaza in totalitate pe utilizarea internetului.

Stabileste clar pentru ce iti foloseste mediul online

Fara sa iti conturezi clar intentiile, esti distras cu usurinta de multitudinea de optiuni care apar, odata ce te conectezi la internet.

Daca stii ca nu te poti baza pe ambitiile tale, fa-ti un "to-do list", astfel incat de cate ori te opresti la ceva ce nu se afla pe lista ta, sa iti dai seama ca e un factor care distrage atentia si ar trebui sa il ignori.

Deconecteaza-te in momentul in care ti-ai terminat treaba

In momentul in care activitatea ta online s-a incheiat, trebuie sa te deconectezi si sa te ocupi de restul prioritatilor tale.

Daca iti este "teama" sa nu ratezi ceva important, incearca sa vezi aceasta deconectare de mediul online ca pe un "somn prelungit", util pentru sanatatea organismului tau.

Ridica-te de la birou

Mai ales daca jobul tau presupune o conexiune vizuala permanenta cu monitorul, nu uita sa te ridici din cand in cand de la biroul tau.

Cu aceasta ocazie, vei putea sa te detasezi pret de cateva minute si de ceea ce se intampla in mediul online, spun specialistii.

Concentreaza-te asupra prioritatilor personale, dupa program

Timpul petrecut departe de calculator, acasa, poate fi folosit pentru a citi cartea favorita, pentru a cauta idei inteligente sau pentru a pune la cale planurile pentru urmatoarea vacanta.

Poti sa te gandesti si la proiectele profesionale care urmeaza, atata timp cat faci asta intr-o atmosfera relaxata, fara a apela la mediul online pentru asta.

Deconectandu-te, poti avea idei mult mai creative

Fara elemente care sa iti distraga adentia, ideile pot lua o forma mult mai concreta pentru tine acum.

Momentele lipsite de constrangere sunt momentele in care se pot forma cel mai usor idei stralucite, sunt de parere expertii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deconectare, #internet, #internet mobil, #lumea digitala, #mediu online , #Stiri Locuri de munca