De ce sa nu te certi cu seful

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 17:04
3133 citiri
De ce sa nu te certi cu seful

Ne petrecem foarte mult timp reprosand lucruri si plangandu-ne de comportamentul sefului si multi nu ezita sa exprime sincer toate aceste lucruri chiar si in mediul online, in vazul lumii. Daca actionezi in acest mod subiectiv, fara sa incerci sa dobandesti o imagine de ansamblu a situatiei, risti sa iti inrautatesti singur situatia profesionala. Uneori cea mai buna alegere ramane demisia onorabila, daca toate eforturile de intelegere a stilului de management nu reusesc sa dea roade, sunt de parere expertii citati de BNET.com.

Specialistii in HR considera insa ca examinarea atenta a managementului de calitate este singura modalitate prin care putem sa imbunatatim situatia noastra.

Exista unele momente in care tuturor ne-ar fi de ajutor sa invatam cum sa cooperam cu un sef dificil, daca nu vrem sa ne transformam blogul personal intr-o "vale a plangerii" in care sa ne descarcam nerviisi sa adresam cuvinte urate sefului insuportabil.

In ceea ce priveste cariera ta, nici autocompatimirea, nici atitudinea prin care arati ca meriti ceva mai bun nu au cum sa iti aduca beneficii.

Tot ce faci in acest mod este sa ramai fara job sau, mai rau, sa iti lasi o amprenta considerabila pentru viitorul carierei tale.

Confruntarile ambitioase cu seful sunt in detrimentul tau


Intr-o situatie tensionata, indiferent cat de gresit si intempestiv ar fi reactionat seful, decizia lui de a renunta la serviciile tale poate aparea foarte usor.

Poate ca momentul nu reflecta realitatea in sine, insa acum o situatie care se putea rezolva cu calm se intoarce complet in defavoarea ta, daca nu stii sa te temperezi.

Profita de alegerile pe care poti sa le faci

Nimeni nu isi poate alege seful dupa bunul plac, insa daca relatia ta cu el este imposibila, cel mai correct ar fi sa iti dai demisia.

Daca iti place foarte mult ceea ce faci sau pur si simplu ai nevoie de job, asuma-ti cauzele pentru care ramai si pregateste-te sa accepti consecintele.

Alegerea este numai a ta, insa daca te hotarasti sa ramai si treci peste cuvantul sefului la o persoana cu functie mai inalta, sa nu fii surprins daca finalitatea nu iti este favorabila.

Gandeste-te ca ar putea fi vina ta


Exista sanse ca relatia dificila dintre voi sa fie cauzata de tine si de comportamentul tau.

Poate ca si seful tau ar fi tot atat de bucuros sa scape de tine, cum iti doresti tu sa scapi de prezenta lui in viata ta profesionala.

Daca iti place cu adevarat ceea ce faci si ai nevoie de o sursa de venit, incearca mai intai sa faci o analiza profunda a propriei persoane, inainte de a recurge la masuri drastice.

Nu distruge orice legatura intre voi

Poate ca esti tanar si lipsit de griji acum, insa comportamentul de acum si alegerile tale te vor urma tot restul carierei tale.

Din ce in ce mai des se intampla ca angjatiorii sa verifice referintele candidatului, chiar daca acestea nu sunt incluse in CV si daca ai o "bila neagra" la un angajator, care ii sugereaza celui interesat sa evite colaborarea cu tine, situatia ta va deveni din ce in ce mai dificila, din punct de vedere profesional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef dificil, # comportamentul sefului, # stil de management, # situatia profesionala , #Stiri Locuri de munca