Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce nu dau companiile private sporuri angajatilor asa cum face statul?

De ce nu dau companiile private sporuri angajatilor asa cum face statul?

Angajatii de la stat, care beneficiaza de sporuri care uneori le dubleaza salariile de baza, sunt "victime" ale unor metode folosite de dinainte de '90 in institutiile publice, menite sa le suplimenteze veniturile intr-un mod mai mult sau mai putin justificat, spun specialistii. 

Angajatorii din mediul privat, in schimb, nu se inghesuie sa isi recompenseze angajatii prin intermediul sporurilor fixe. 

"Cei de la stat «au pipait» pana unde se pot intinde.


Sporurile de la stat reflecta ca intotdeauna s-au incercat diverse surogate la salarii, pentru a creste veniturile angajatilor.


S-a tot vorbit pana acum despre majorarile de salarii la stat, dar niciodata despre majorarile de venituri", este de parere Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

In companiile private nu exista sporuri, cu exceptia celor stabilite prin negocieri in contractul colectiv de munca la nivel de ramura si a celor prevazute in Codul muncii.Totodata, in companiile private se ofera mai mult  bonusuri, si nu sporuri, care se acorda lunar, trimestrial sau anual, in functie de rezultatele individuale ale angajatului sau de evolutia indicatorilor financiari ai firmei.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1224 ori
Citeste mai multe despreangajati companii private sporuri stat