De ce merita sa fii optimist (STUDIU Universitatea Harvard)

Marti, 05 Iulie 2011, ora 16:31
2175 citiri
De ce merita sa fii optimist (STUDIU Universitatea Harvard)

Oamenii care vad mereu partea plina a paharului au mari sanse de a avea o inima sanatoasa toata viata, potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie. 

Cercetarea, realizata de profesorii de la Universitatea Harvard, a ramas in picioare chiar si atunci cand au fost luati in considerare factori precum greutatea si presiunea arteriala, informeaza Daily Mail.

Aproximativ 8.000 de britanici au fost intervievati cu privire la satisfactia din cadrul a mai multor arii din viata lor de zi cu zi, iar informatiile privind starea lor de sanatate au fost colectate din dosarele medicale inregistrate in sase ani. Intr-un final cei doi indici au fost comparati si s-au formulat cateva concluzii.

Optimistii, mai fericiti si mai sanatosi

Cei care au declarat ca sunt foarte multumiti de viata lor, per ansamblu, au inregistrat o posibilitate cu 13% mai mica de a intampina probleme cardiace, fericirea la munca fiind unul dintre indicatorii decisivi.

Este bine cunoscuta ideea conform careia optimistii traiesc mai bine pentru ca refuza, pur si simplu, sa lase orice boala sa ii doboare. Tot acestia sun oamenii care vor asculta de fiecare data sfaturile medicului.

Nefericirea iti afecteaza sanatatea inimii

Stidiile au demonstrat, de asemenea, ca pesimistii si oamenii care sunt lipsiti de increderea in propria persoana au mai multe sanse sa fie victimele unui atac de cord decat cei optimisti.

Tocmai de aceea, cei care sunt responsabili cu bunastarea unei echipe de lucru ar trebui sa faca eforturi pentru a imbunatati nivelul starii psihologice la birou, luand  in considerare perioada lunga din viata pe care ne-o petrecem la serviciu.

#inima santoasa, #optimist, #pesimist, #sanatate, #serviciu, #studiu optimism , #Stiri Locuri de munca