Cum sa-ti multumesti seful

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 23:52
2103 citiri
Cum sa-ti multumesti seful

Luand in considerare vremurile grele, mai ales pentru piata muncii, este mai important ca niciodata sa va faceti seful fericit si multumit de rezultatele dumneavoastra, lucru ce ar putea conduce la o marire de salariu sau promovare.

Insa, ca orice relatie, si cea dintre subordonat si sef poate stagna. Iata cateva sfaturi pentru a va uimi seful, de la Yahoo HotJobs:

Fiti umili

Cu alte cuvinte, sa nu credeti ca toata firma se invarte in jurul dumneavoastra sau ca seful este responsabil pentru avansarea in cariera. In schimb, aflati ce puteti sa faceti pentru a-i usura lui munca, pentru a contribui la obtinerea rezultatelor stabilite si pentru a-l face pe seful direct sa arate bine in fata superiorilor sai.

Fiti onest cu toata lumea

Toata lumea greseste, inclusiv dumneavostra. Admiteti-va vina de la inceput si intrebati-va seful ce puteti face pentru a repara greseala.

Respectati timpul sefului

Daca aveti impresia ca nu mai aveti timp, ganditi-va cum trebuie sa se simta seful. Nu-i irositi timpul. Cand intrati in biroul sau, ar trebui sa aveti pregatita lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faceti. Discutati la obiect, iar seful va va aprecia si mai mult, daca stie ca nu veti pierde timpul.

Invatati sa va descurcati singur

Nu fugiti la sef de fiecare data cand aveti o problema. Acesta nu va avea timp sa rezolve fiecare criza. Doar daca problema este serioasa si ati epuizat toate solutiile la care v-ati putut gandi, puteti apela la superior.

Faceti tot ce va cere

Cuvintele "nu am timp" nu ar trebui rostite niciodata in fata sefului. Daca va cere ceva, incercati sa faceti acel lucru, chiar daca nu este in postul fisei dumneavoastra. Daca stiti ca ceva trebuie facut, nu asteptati sa fiti rugati, iar, daca seful are nevoie de ajutor, fiti primii care se ofera.

#job, #munca, #sef , #Stiri Locuri de munca