Cum sa te intorci la vechiul loc de munca

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 12:14
2351 citiri
Cum sa te intorci la vechiul loc de munca

Chiar daca jobul de la care ai demisionat in urma cu ceva timp nu era ceea ce iti doreai in acel moment, situatia economica actuala te poate determina sa iei in considerare aceeasi companie, pentru a te reangaja. 

Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi daca iei in considerare posibilitatea de a te intoarce la compania pe care ai ales sa o parasesti in trecut.

Verifica-ti reputatia

Inainte de orice actiune, trebuie sa te asiguri ca ai plecat din companie intr-o nota pozitiva.

Asigura-te si ca CV-ul tau este pus la punct si ca iti pune in valoare aptitudinile, experienta si educatia, pentru a-l folosi drept instrument ideal de autopromovare.

Pune in valoare cunostintele pe care ti le-ai facut in companie

In continuare alcatuieste o lista cu persoanele alaturi de care ai muncit la compania respectiva.

Contacteaza fiecare membru aflat pe acea lista pentru a afla ce s-a mai intamplat si ce s-a schimbat de cand ai plecat.

Raspandeste printre ei ideea ca esti interesat sa lucrezi in acea companie din nou si asigura-te ca fiecare primeste un e-mail cu CV-ul tau.

Chiar daca dureaza ceva timp sa iti reconstruiesti reteaua de cunostinte, secretul succesului sta intr-o atitudine pozitiva.

S-ar putea sa fie nevoie de cateva intalniri la masa cu fostii colegi, iesiri la cafea, discutii online si alte mici eforturi pentru a restabili vechile legaturi, insa rezultatul poate fi satisfacator.

Fii cu ochii pe departamentul de HR

In cazul in care cunosti pe cineva in departamentul de HR poti sa il contactezi si sa il informezi ca esti interesat sa ocupi orice post care se potriveste specializarii tale.

Urmareste in mod regulat site-ul companiei si contacteaza angajatorul atunci cand apare un post liber pentru care ai putea candida.

Pregateste-ti raspunsurile

Asigura-te ca ai un motiv plauzibil atunci cand esti intrebat de ce ai plecat initial si de ce iti doresti sa te intorci acum.

Fii pregatit sa raspunzi atunci cand esti intrebat la ce companie ai plecat dupa ce ti-ai dat demisia, ce ai invatat in aceasta perioada sau in ce mod ti-ai imbunatatit cunostintele,aptitudinile si abilitatile de cand ai plecat din compania lor.

Gaseste un raspuns captivant atunci cand vei fi intrebat care este plusvaloarea pe care o poti aduce companiei in cazul in care esti reangajat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, # companie, # angajare, # demisie, # hr , #Stiri Locuri de munca