Cum sa salvezi un interviu de angajare ratat

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 12:02
4381 citiri
Cum sa salvezi un interviu de angajare ratat

Daca ai impresia ca interviul de angajare la care tocmai ai participat a fost un esec, nu trebuie sa te dai batut. Potrivit consilierilor profesionali citati de Forbes, exista cateva tehnici prin care un posibil refuz se poate transforma intr-o oferta de job. Iata cateva trucuri pentru a intoarce un interviu aparent ratat in favoarea ta. 

Scrie o "scrisoare de influenta" dupa interviu

Imediat dupa interviu, scrie angajatorului un e-mail sau o scrisoare menita sa influenteze decizia in favoarea ta, in locul unei scrisori de multumire.

Aceasta ar putea fi cheia pentru a intra din nou in "lupta" de a obtine job-ul dorit, in cazul in care simti ca ai pierdut teren in urma interviului.

Incearca sa atingi orice subiect aflat sub semnul intrebarii, cu privire la tine sau la candidatura ta si mentioneaza care au fost performantele atinse la ultimele tale job-uri.

Cere ajutor pentru scrisoare

Daca nu ai incredere in formularile tale, citeste scrisoarea inca o data a doua zi dupa ce ai scris-o, iar daca este necesar, poti cere ajutorul unui prieten talentat in "arta" cuvintelor, sustin specialistii citati de Forbes.

Descopera nevoile angajatorului

In orice interviu de angajare, trebuie sa afli care sunt provocarile imediate carora trebuie sa le faci fata daca vei fi angajat, cum ar fi responsabilitatile pentru urmatoarele sase luni.

In felul acesta, vei avea o imagine clara asupra a ceea ce ai de facut si vei sti daca esti in stare sa duci la bun sfarsit sarcinile.

Te poti folosi de aceste informatii, in scrisoarea de dupa interviu.

Afla cum te pozitionezi, fata de competitie

O modalitate de a afla ce te-ar putea scoate din "cursa" este sa adresezi aceasta intrebare, destul de delicata: "cum sunt ceilalti candidati".

Daca stii care este nivelul tau, comparativ cu ceilalti candidati intervievati, iti va fi mai usor sa iei atitudine, potrivit Forbes.

Ce te recomanda pentru acest job?

In fata unei astfel de intrebari nu ar trebui sa stai pe ganduri.

Daca ai omis sa sa spui asta in cadrul interviului propriu-zis, evidentiaza raspunsul la aceasta intrebare in scrisoarea post-interviu.

Poti mentiona felul in care poti da o nota de unicitate job-ului, avantajele pe care le-ai putea oferi companiei, cu argumente.

Daca job-ul presupune abilitati de lider, poti mentiona calitatile prin care ai putea mobiliza membrii echipei si cum i-ai motiva pentru a se autodepasi, aducand eventual exemple concrete din experientele anterioare. 

#angajare, #interviu, #job, #oferta , #Stiri Locuri de munca