Cum sa intri in gratiile sefului

Marti, 16 August 2011, ora 18:08
4589 citiri
Cum sa intri in gratiile sefului

Relatia cu seful este deosebit de importanta, se bazeaza pe respect si un comportament care genereaza reciprocitate, tocmai de aceea ea devine o adevarata arta care uneori trebuie invatata. Aprecierea sefului castigata pe buna dreptate nu are nimic de-a face insa cu linguseala sau alte "tehnici de cucerire" a superiorului, astfel incat ziua ta sa fie mai usoara la serviciu, spun specialistii. 

Iata cateva obiceiuri prezentate de Business Insider cu care reusesti oricand sa castigi increderea si aprecierea din partea sefului:

Demonstreaza-i ca poate avea incredere in tine

Asigura-te ca nu este nevoit sa iti repete cerintele, ca esti de incredere si nu lasi niciun lucru la intamplare in viata ta profesionala.

Arata-i ca nu e nevoit sa te verifice mereu

Orice sef apreciaza un angajat suficient de constiincios incat sa realizeze singur o sarcina dar si pe cel care stie sa adreseze intrebari atunci cand nu se descurca.

Asigura-te ca aveti aceleasi asteptari

Comunicarea este esentiala in orice tip de relatie, tocmai de aceea ar trebui sa vorbesti clar si deschis despre ce intelegi tu prin “succes profesional”.

Stabiliti de comun acord care sunt deciziile in care trebuie sa va consultati si ce poti hotari si singur si nu ignora micile neintelegeri: ele sunt principalul catalizator al conflictelor profesionale.

Orice problema trebuie sa aiba si solutii

Oridecate ori te confrunti cu o problema incearca sa gasesti cel putin o solutie pentru ea, mai ales daca problema face parte din specializarea ta.

Seful va aprecia intentia chiar si atunci cand solutiile gasite de tine nu sunt printre cele mai bune.

Pastreaza-ti credibilitatea

Fii sincer, sustine-ti parerea fara sa fii agresiv si nu-i oferi sefului ocazia sa banuiasca vreodata ca-i ascunzi ceva.

Asuma-ti responsabilitatea pentru greselile tale

Greselile trebuie asumate, impreuna cu promisiunea ca vei face progrese si nu vei mai repeta greselile, intrucat orice manager isi doreste sa vada o evolutie in subordonatii sai.

Invata sa primesti feedback de orice natura

Discutiile in contradictoriu sunt oricand binevenite, dar nu uita ca seful tau ar aprecia o discutie pe un ton calm, fara o atitudine defensiva.

Nu te lasa coplesit de frustrari

Oricare ar fi problema ta la locul de munca, cel mai bine este sa vorbesti despre asta. Desigur, modalitatea in care o spui, momentul si persoana careia i-o spui sunt deosebit de importante si atent urmarite de seful tau.

Invata sa spui “multumesc”

Multumeste oridecate ori seful iti face o favoare, cand te ajuta sau iti ofera un sfat util: ai putea fi printre putinii care fac asta in ziua de azi si asta ti-ar putea aduce un punct in plus in fata sefului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef, # job, # loc de munca , #Stiri Locuri de munca