Cum sa faci fata perioadei post-Revelion

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 13:51
3795 citiri
Cum sa faci fata perioadei post-Revelion

Dupa zilele de vacanta de Sarbatori unii oameni intra putin mai greu in ritmul lor zilnic, iar fenomentul acesta de “depresie” post-vacanta apare destul de des atat dupa vacantele de iarna, cat si dupa cele de vara.  Lipsa de concentrare afecteaza capacitatea omului de a face fata stresului cotidian si schimbarilor, de aceea wikiHow.com a iti ofera cateva sfaturi, utile pentru a iesi din aceasta stare.

Asteapta-te la o perioada mai dificila

Sezonul Sarbatorilor este o perioada plina de bucurii dar aduce si stress, in aceeasi masura.

Vizitele la rude, comparaturile, alegerea cadourilor, pregatirea petrecerii de New Year’s Eve, toate acestea cresc nivelul de adrenalina, iar intoarcerea la rutina poate sa te dezamageasca, prin absenta activitatilor incitante cu care te-ai obisnuit.

Chiar daca perioada care a trecut a fost mai putin interesanta, intoarcerea la munca va fi tot atat de dezamagitoare pentru ca vei simti ca nu te-ai bucurat din plin de timpul liber.

Gaseste modalitati prin care sa te relaxezi si aminteste-ti ca ai mai trecut prin starea asta de atatea ori.

Alege sa vezi beneficiile perioadei de dupa Sarbatori

Partea buna a perioadei de dupa Sarbatori este faptul ca pana acum ai avut ocazia sa te odihnesti si sa faci activitatile tale preferate.

Toate acesta au “spart” rutina, iar orice astfel de ocazie te ajuta sa acumulezi forte noi pentru sarcinile zilnice.

Timpul petrecut acasa ti-a fost suficient sa analizezi situatia ta si sa iti dai seama daca ai nevoie de o schimbare sau chiar o imbunatatire a situatiei tale profesionale si personale.

Incearca sa nu fii dur cu tine in asteptarile pentru noul an

Daca ti-ai stabilit standarde prea inalte si simti deja ca nu te descurci, cauta obiective realiste si tangibile.

Acum, dupa toate petrecerile de Sarbatori, iti va fi mult mai usori sa realizezi obiective mici, iar cu timpul, ele pot creste fara sa te dezamagesti singur, zilnic.

Asigura-te ca esti inconjurat mereu de oameni

Unul dintre motivele pentru care multi oameni au moralul scazut dupa perioada vacantei de iarna este simplul fapt ca acum sunt brusc inconjurati de oameni necunoscuti si fete mai putin zambitoare.

Asigura-te ca pastrezi legatura cu cei de acasa si ca iesi cat mai des si te implici in activitati bazate pe un nivel ridicat de interactiune.

Asigura-te ca ai motive sa astepti sfarsitul programului

Organizeaza intalniri cu prietenii, iesiri in oras sau la film sau orice activitati care se incadreaza in bugetul ramas si care sa te entuziasmeze.

Fa alegeri sanatoase

Dupa indulgentele gastronomice din ultima perioada, este cazul sa faci si cateva alegeri mai sanatoase.

Mananca fructe, bea apa si intoarce-te la exercitiile fizice cu care erai obisnuit inainte de Sarbatori, pentru a te obisnui cu ritmul tau normal de viata, din nou.

Planifica-ti anul care urmeaza

Pastreaza o perspectiva pozitiva asupra viitorului apropiat si planifica evenimente interesante catre care sa iti indrepti gandurile in aceasta perioada in care moralul tau este la pamant.

Actioneaza in legatura cu planurile tale, fa o rezervare, invita prietenii stabileste demersul oficial al lucrurilor in aceasta perioada cand inca nu esti foarte aglomerat si iti permiti sa pui la cale toate detaliile.

#perioada, # post, # revelion, # new, # year, # eve , #Stiri Locuri de munca