Cum sa ai o viata activa intr-un job sedentar

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 18:01
3043 citiri
Cum sa ai o viata activa intr-un job sedentar

Sportul pare o idee suprarealista pentru cei care lucreaza cel putin opt ore pe zi pe scaun cu ochii in calculator. Cu toate acestea unii oameni chiar reusesc sa strecoare activitatea fizica intr-un job care le ocupa un numar considerabil de ore in fiecare zi, potrivit Monster.com.

Cu riscul ca uneori sa fii sursa de amuzament a colegilor exista catea modalitati prin care ai putea sa te pastrezi in forma si atunci cand nu ai doua ore la dipozitie pentru sala de fitness, spun expertii.

Incepe prin schimbari minore in rutina

Pe langa clasicele sfaturi de a-ti parca masina mai departe de cladire, de a urca pe scari in loc sa iei liftul sau de a te deplasa pana la colegi in loc sa le comunici ceva online, daca vrei sa simti cu adevarat ca faci miscare va trebui sa treci de acest nivel.

Nimic nu inlocuieste exercitiile regulate si intense, la sala, insa orice tip de activitate va avea efecte pe termen lung.

Exercitii de cate 10 minute

Expertii te sfatuiesc sa faci exercitii de inviorare de cate 10 minute de doua sau trei ori pe zi. Aceasta perioada ar putea reprezinta un interval suficient pentru exercitiile cardiovasculare, fara sa-ti ia mai mult decat o pauza de cafea.

Mai mult decat atat, in acest timp reusesti sa iti revigorezi metabolismul fara sa simti vreun disconfort termic, la birou.

Desigur, aceste exercitii vor atrage atentia colegilor si sunt mari sanse sa fii tema principala a glumelor, insa peste o perioada se vor obisnui cu ritmul tau, spun expertii.

Exista si cateva exercitii speciale pentru cei care muncesc intr-un mediu office si un antrenor de fitness te poate sfatui oricand, daca esti interesat.

Nu ezita sa te duci la sala de fitness

Pauza de masa este momentul cel mai potrivit sa petreci o ora in sala de sport din companie, sau in cea mai apropiata sala posibil.

Chiar daca dusul de dupa si efortul in sine pare mare, nu uita ca dincolo de o talia de invidiat poti obtine si o stare mult mai buna a sanatatii, afectata in atatea cazuri de sedentarism.

#fitness, #job, #sedentar, #sport , #Stiri Locuri de munca