Cum sa accepti constructiv critica la locul de munca

Luni, 15 August 2011, ora 11:27
1733 citiri
Cum sa accepti constructiv critica la locul de munca

A fi criticat nu este deloc un lucru placut si nimanui nu ii place sa aiba parte de enumerarea defectelor sale. Insa, de cele mai multe ori, critica se poate transforma intr-una constructiva. In loc sa te simti incomod de la inceput pana la final, incearca sa descoperi ce anume poti invata din critica primita si foloseste-o pentru viitorul tau profesional. 

Ia in considerare persoana de la care vina critica

Daca cel care te critica este o persoana pe care o admiri, ia-o ca pe ceva din care poti invata. Nimeni nu stie totul si nimeni nu se asteapta ca toti sa stim totul. Uneori, ceva ce arata a critica poate fi incercarea altcuiva de a te invata ceva.

In cazul in care critica vine de la cineva care nu iti place, nu are sens sa te superi si sa te enervezi. Persoanei respective oricum nu ii va pasa, iar tu vei fi cel care sufera.

Detaseaza-te pentru moment

Respira adanc si da pentru moment la o parte critica primita. Nu incerca sa o analizezi exact in momentul in care ai primit-o. Detaseaza-te si gandeste-te la altceva pentru cateva momente. Odata ce umilinta si nervii au trecut, incearca sa te gandesti daca critica primita a fost cu intentia de a fi sau nu de ajutor.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#loc munca, #job, #angajat, #critica , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

-0.0004

1 USD = 4.5521 RON

0.0144
  1. Salariul minim european, la un pas de a intra în vigoare. Cum ar putea fi calculate veniturile anagajaților români
  2. Continuă concedierile în industria auto. Unul dintre cei mai mari producători din România trimite acasă 800 de angajați
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
  5. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  6. De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?
  7. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?