Cum reusesti sa iti lasi problemele profesionale la birou

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 14:33
2743 citiri
Cum reusesti sa iti lasi problemele profesionale la birou

Este foarte usor sa te lasi "epuizat" de munca ta si sa ajungi un individ plictisitor, care nu stie sa vorbeasca altceva decat despre cariera sa, problemele de la serviciu, realizarile si anxietatile profesionale, daca nu reusesti sa echilibrezi intr-un fel viata din interiorul jobului cu cea sociala. In absenta unui confident pentru cariera ta, te confrunti cu situatia in care transformi orice persoana care se apropie de tine in "victima" a nemultumirilor care te macina zilnic, iar asta nu face decat sa iti afecteze si mai puternic viata sociala, deja acaparata de cea profesionala, potrivit Harvard Business Review.

Iata cateva idei care ti-ar putea fi de folos, daca esti constient ca ai nevoie de ajutor pentru a-ti aduce echilibrul in viata de zi cu zi.

Constientizeaza motivul si timpul petrecut peste program la job


Fii sincer cu tine si da-ti seama care este motivul real pentru care muncesti atat.

Gandeste-te daca ai nevoie de ore suplimentare pentru a-ti indeplini sarcinile si obiectivele sau daca ai alte motive pentru care stai pana tarziu la job.

Unii oameni fac asta pentru a-i impresiona pe sefii si colegii lor, iar altii pentru ca pur si simplu nu sunt capabili sa isi manageriez timpul asa cum trebuie.

Constientizeaza in care categorie te regasesti si cum poti rezolva problema ta, te sfatuiesc expertii.

Organizeaza-ti energiile, nu timpul

Daca ai obiceiul sa stai zilnic peste program si simti ca oboseala incepe sa te acapareze, impune-ti o zi din saptamana in care sa pleci la ora stabilita initial, orice s-ar intampla.

Asta te-ar putea ajuta sa iti recuperezi fortat energiile, fie printr-un somn cu cateva ore mai lung sau o seara relaxanta cu prietenii.

Scapa de "hotii de timp"

"Hotii de timp" sunt toti acei factori care te fac sa te indepartezi de sarcinile importante, fie ca e vorba de oamenii care iti ceri diferite lucruri la prima ora dimineata, fie ca e vorba de sedinte, mici sarcini sau chiar obiceiurile tale neproductive.

Identifica elementele care iti fura din timp si alcatuieste-ti un plan, astfel incat acestea sa nu te mai influenteze in ziua de munca.

Gaseste-ti o persoana apropiata, la job


In loc sa iti impovarezi partenerul de viata cu problemele de la munca, gaseste-ti un coleg de incredere cu care sa poti discuta tot ce te macina, te sfatuiesc expertii.

Invata sa respecti timpul liber

Protejeaza toate momentele pe care le petreci in afara biroului cat de mult poti.

Trebuie sa fii capabil sa lasi toate problemele la serviciu, daca vrei ca ele sa nu iti afecteze sanatatea fizica si intelectuala, dar si pe cea a prietenilor si familiei tale.

Adu-ti aminte care sunt activitatile tale preferate, fie ca e vorba de sport, jocuri, plimbari sau un anumit restaurant si gaseste un moment si pentru ele, macar in week-end.

Persoana ta nu este definita prin jobul pe care il ai

Oricat de mult ti-ai iubi slujba, este o greseala foarte mare sa te identifici cu ea, sunt de parere specialistii in HR.

Gandeste-te bine care este scopul tau in viata si formuleaza-ti propria definitie a succesului, iar asta ar trebui sa te ajute in momentele in care munca pare sa devina mai dificila si presiunea insuportabila.

#cariera, #job, #nemultumire la job, #sa iti lasi problemele la birou, #viata sociala , #Stiri Locuri de munca