Cum raspunzi la intrebarile despre salariu?

Luni, 12 Iulie 2010, ora 13:41
5253 citiri
Cum raspunzi la intrebarile despre salariu?

In fata intervievatorului, orice candidat are tendinta sa raspunda direct detaliat, pentru a face o impresie cat mai buna. Cand este adus in discutie salariul de la ultimul tau job, trebuie sa gasesti un raspuns neutru. Evitand diplomat subiectul, ai toate sansele de a fi evaluat la valoarea de pe piata, reusind chiar sa depasesti nivelul remuneratiei de pana acum, informeaza Monster.com. 

Cea mai buna modalitate de a controla problema salariului este sa eviti subiectul.

Aceasta abordare presupune tact si atentie sporita pentru a nu supara potentialul angajator.

In acelasi timp, daca stii cum sa abordezi problema, angajatorul va renunta la ideea de a dezvolta subiectul pentru a nu te pune intr-o situatie neplacuta.

Daca esti capabil sa amani discutiile pe acest subiect delicat pana cand angajatorul este determinat sa te angajeze, poti primi o oferta buna chiar daca nu ai dat nicio informatie detaliata.

Daca viitorii angajatori nu au aceasta informatie, acestia vor fi obligati sa isi bazeze oferta pe valoarea ta de pe piata.

In continare, articolul de fata prezinta cateva scenarii in care pot fi cerute informatii legate de salariul actual si modalitati prin care poti raspunde.

Informatii despre salariu, in formularul de aplicare

Problema venitului poate aparea chiar inainte de a interviul propriu-zis, cand esti invitat sa completezi un formular de aplicare.

Unele companii avertizeaza ca nu vei fi luat in considerare pentru respectivul post, daca nu oferi aceasta informatie.

Uneori intrebarea poate fi ignorata.

O alta modalitate de a aborda problema este aceea in care il asiguri pe angajator ca veti discuta acest aspect in particular.

Cel mai probabil, vei fi primit pentru interviu, chiar daca nu ti-ai dezvaluit salariul actual, in cazul in care te-ai promovat foarte bine.

Cand intervievatorul deschide subiectul

Cand intervievatorul te intreaba despre salariu, ofera informatii vagi sau evita subiectul.

Poti aborda perspectiva in care salariul nu prezinta o problema, daca angajatorii considera ca tu esti persoana potrivita pentru acest job.

Poti intoarce situatia in favoarea ta, intreband cu cat a fost bugetat postul pentru acest an.

Daca esti intrebat de compensatii, vorbeste despre o suma totala, pe anul in curs.

Cand recrutorul te intreaba despre bani

Recrutorii, in general, cauta informatii despre salariu din rationamente diferite.

Din moment ce sunt  platiti cu un procent din venitul tau pe primul an, este in avantajul lor ca oferta sa fie cat mai mare.

Acestia vor sa stie care e salariul pentru a evita situatia in care candidatul recomandat si compania nu reusesc sa ajunga intr-un punct comun in ceea ce priveste remuneratia.

Politica unor companii care interzic discutiile cu privire la salariu nu functioneaza peste tot, potrivit Monster.com.

Recrutorii vor insista sa obtina informatia despre salariu, insa trebuie sa nu uiti faptul ca acesta lucreaza pentru compania in care vrei sa te angajezi si tot ce spui va fi transmis mai departe, companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interviu, # salariu, # angajator, # job , #Stiri Locuri de munca