Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum raportezi munca "la negru"?

Cum raportezi munca "la negru"?


Munca nedeclarata sau "munca la negru" poate imbraca mai multe forme, de la neincheierea contractului individual de munca pentru perioada de proba, folosirea in mod ilegal a zilierilor sau ucenicilor, la munca pe conventia de 3 ore pe zi, care, in realitate, se desfasoara in intervalul de 8-12 ore pe zi. Indiferent de forma in care se manifesta, munca la negru poate fi denuntata, iar identitatea celor care sesizeaza astfel de fapte nu este facuta publica.

Munca fara forme legale este acea activitate prestata de un salariat pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, fara a fi respectate prevederile legale in vigoare privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, se mentioneaza intr-o informare recenta a Inspectoratului Teritorial de Munca Bihor.

In plus, aceasta forma de munca nu este evidentiata scriptic, nu este fiscalizata, protejata, asigurata sau asistata social, se mentioneaza pe pagina de internet a Inspectoratului Teritorial de Munca Arad.

Citeste mai multe despre Cum raportezi munca "la negru"? pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1982 ori