Cum raportezi munca "la negru"?

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 15:58
2138 citiri
Cum raportezi munca "la negru"?
Foto: Enel

Munca nedeclarata sau "munca la negru" poate imbraca mai multe forme, de la neincheierea contractului individual de munca pentru perioada de proba, folosirea in mod ilegal a zilierilor sau ucenicilor, la munca pe conventia de 3 ore pe zi, care, in realitate, se desfasoara in intervalul de 8-12 ore pe zi. Indiferent de forma in care se manifesta, munca la negru poate fi denuntata, iar identitatea celor care sesizeaza astfel de fapte nu este facuta publica.

Munca fara forme legale este acea activitate prestata de un salariat pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, fara a fi respectate prevederile legale in vigoare privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, se mentioneaza intr-o informare recenta a Inspectoratului Teritorial de Munca Bihor.

In plus, aceasta forma de munca nu este evidentiata scriptic, nu este fiscalizata, protejata, asigurata sau asistata social, se mentioneaza pe pagina de internet a Inspectoratului Teritorial de Munca Arad.

Citeste mai multe despre Cum raportezi munca "la negru"? pe AvocatNet.ro

#munca la negru, #itm sesizari, #contracte munca , #Stiri Locuri de munca