Cum ne pregatim de revolutie? Piata muncii si a patra revolutie industriala

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 07:37
1278 citiri

Cele trei revolutii industriale prin care a trecut lumea au modificat directia economiei si au schimbat puternic societatea umana.

Primele doua revolutii au creat premisele industrializarii statelor occidentale, ceea ce le-a permis sa devina principalele puteri economice ale planetei si sa ofere propriilor locuitori, si nu numai, un nivel de trai mai bun.

Concurs pentru tineri: Premiul - o excursie la Bruxelles

A treia revolutie industriala a fost marcata de inventia microcipurilor si de aparitia calculatoarelor care au crescut conectivitatea intre locurile aflate la distanta si au facilitat gestiunea unui volum mare de date. Primii roboti industriali au dus la cresterea eficientei din industrie, precum si la reducerea numarului de oameni de pe liniile de asamblare.

Lumea se afla din nou in fata unui punct de cotitura. A patra revolutie industriala promite sa aduca schimbari radicale si ireversibile la nivelul economiei globale cu consecinte care ne vor afecta pe toti. ...citeste mai departe despre "Cum ne pregatim de revolutie? Piata muncii si a patra revolutie industriala" pe Ziare.com

#piata muncii dezvoltare, #revolutie industriala piata muncii, #roboti poata muncii, #tehnologie piata muncii , #Stiri Locuri de munca