Cum iti faci angajatii sa iubeasca munca la birou

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 12:27
2611 citiri
Cum iti faci angajatii sa iubeasca munca la birou

Chiar daca faci uneori gesturi prin care le multumesti angajatilor pentru performanta lor, un mediu neplacut de munca va ajunge in scurt timp sa reduca din motivarea si devotamentul angajatilor tai. 

Iata cateva modalitati prin care companiile pot sa devina un loc in care angajatii adora sa vina dimineata, oferite de publicatia Inc.com.

Fii cat mai organizat

E greu sa pui ordinea din birou pe un loc cu prioritate in lista activitatilor manageriale de indeplinit, insa expertii in HR sustin ca reprezinta un factor important.

Productivitatea si motivarea angajatilor au de suferit atunci cand acestia lucreaza intr-un mediu dezorganizat, in care nimeni nu stie care este locul in care se gasesc informatiile importante sau resursele necesare activitatilor zilnice.

In organizarea birourilor exista cateva elemente esentiale de care trebuie sa tii cont, precum papetaria, obiectele de birou, aranjamentul mobilei si utilizarea spatiului, informatiile stocate sau managementul timpului, potrivit specialistilor.

Acorda tuturor dreptul la exprimare

Punctul de vedere al angajatilor este extrem de important pentru ca poate contine aspecte pe care tu nu le observi.

Expertii in HR citati de Inc.com ofera drept exemplu de urmat o companie americana care obisnuieste sa includa lunar in consilul sau de conducere cate doi angajati, aleatoriu.

In acest mod, compania pozitioneaza toti membrii pe aceeasi treapta acordand aceeasi importanta opiniei angajatilor ca si opiniei managerilor.

Creeaza un mediu cat mai deschis

Tendinta din companiile de azi este de a favoriza colaborarea, in orice forma, fie prin mentoring, rezolvarea problemelor, comunicarea zilnica sau chiar schimbul de informatii.

Pentru a intra in tendinte, trebuie sa creezi mai mult spatiu pentru birouri, renuntand la peretii care izoleaza si chiar gandind proiectarea unui mini-bar in care angajatii pot sa manance impreuna dar pot sa si munceasca.

Fiindca exista persoane care au nevoie uneori de concentrare in aceste spatii deschise, trebuie sa ai in vedere construirea  sau inchirierea unr birouri mai mici, corect iluminate si dotate cu toata tehnologia necesara indeplinirii sarcinilor de munca.

Transforma locul de munca intr-o comunitate

Poti implementa ideea de ajutor reciproc neconditionat pentru a amplifica senzatia de comunitate stransa, asemanatoare unei familii, spun expertii.

Acestia te sfatuiesc sa iti faci un obicei din prezentarea la sedinta saptamanala a unei intamplari in care un angajat si-a oferit ajutorul neinteresat unui coleg.

Recompensarea angajatuui saritor printr-un gest simbolic, o suma de bani sau un obiect reprezentativ, reprezinta un factor de motivare pentru acesta si colegii lui.

Concentraza-te asupra utilitatii

Satisfactia angajatilor nu este data doar de spontaneitatea cu care sunt rezolvate defectiunile tehnice sau de asigurarea resurselor brute pentru activitatea zilnica.

Trebuie sa te gandesti si la un design al mobilei care sa indeplineasca exact nevoile angajatilor tai, sunt de parere specialistii.

In plus, poti oferi un maxim de flexibiltate investind in tehnologia wireless pentru a usura munca in compania ta.

Pe langa utilitatile necesare trebuie sa asiguri si un mediu personalizat , intrucat angajatii tai petrec mai multe ore pe zi in acele birouri, decat acasa.

Foloseste culori placute ochiului si reprezentative pentru compania ta, investeste in mobilier confortabil, arta si cultura specifica, te sfatuiesc expertii.

Ia in considerare si un program flexibil

O saptamana cu program flexibil reprezinta o optiune de luat in considerare, atunci cand vrei sa reduci costurile companiei dintr-o saptamana cu program normal de lucru.

Unele companii americane au implementat chiar saptamana de lucru cu patru zile, tentanta pentru doritorii de weekend-uri prelungite si avantajoasa pentru companiile care nu isi permit salarii foarte mari, potrivit publicatiei Inc.

Ofera beneficii

Unele beneficii, in combinatie cu un confort ridicat la birou ii pot determina pe angajati sa se simta valorosi si sa obtina performante pe masura.

Pentru acest lucru poti sa iti pui imaginatia in joc si, in functie de preferintele angajatilor tai, sa oferi de la o cina gratuita la un restaurant pana la permisiunea de a-si aduce copiii la birou pentru cei cu rezultate semnificative, spun specialistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, # performanta, # motivare, # companie , #Stiri Locuri de munca