Cum inspiri incredere angajatilor tai?

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 18:49
2561 citiri
Cum inspiri incredere angajatilor tai?

Entuziasmul angajatilor nu este tocmai punctul forte al companiilor care se dezvolta in ani de criza economica. Fara indoiala, volumul mai mare de munca si orele suplimentare au avut o contributie serioasa la starea de spirit care a cuprins intreaga piata a muncii. Tocmai de aceea acum este momentul ca angajatorii sa depuna eforturi si sa restabileasca relatiile pozitive de care orice companie are nevoie pentru a depasi momentele critice. 

Una dintre variantele cele mai bune pe care le are la dispozitie un manager este sa isi motiveze prin orice mijloace oamenii care muncesc pentru el, sunt de parere expertii citati de TheHiringSite.CareerBuilder.com.

De aceeasi parere este si Ana Ber, Senior Consultant Dr. Pendl & Dr. Piswanger care sustine ca cel mai puternic mijloc de a motiva angajatii sunt mijloacele nonfinanciare.

Potrivit acesteia, aprecierea prin scrisori de multumire, discutii mai dese decat in vremurile bune  dar si concursurile interne cu premii simbolice sunt variante foarte bune pentru a inspira angajatilor increderea in companie.

Iata cativa pasi utili pentru a deveni o sursa de inspiratie pentru ritmul si modul de lucru al angajatilor tai.

Prezinta o perspectiva interesanta asupra modului in care vezi tu viitorul

Invata sa comunici cat mai captivant viziunea ta asupra modului in care ai putea sa imbunatatesti mediul de munca si chiar viata angajatilor.

Explica-le care sunt castigurile lor

Pregateste-te sa le explicit cat mai bine care sunt motivele pentru care ar trebui si ei sa contribuie la indeplinirea obiectivelor organizatiei si cum pot gasi un punct comun intre scopurile lor profesionale si cele ale companiei.

Aptitudinile de leadership  si capacitatea de a creea sentimentul de afiliere la organizatie sunt foarte valoroase in acest moment, sustine Ana Ber.

“Majoritatea se gandesc "ce-mi iese mie daca fac lucrul acela". Si atunci este important ca ei sa se simta partasi la obiectivul comun” a declarat consultantul pentru Bloombiz.ro.

Impartaseste-ti povestea

Vorbeste despre tine si  motivele pentru care consideri obiectivele o provocare si ce anume te inspira pe tine sa reusesti.

Daca managerul lor nu se arata interesat de misiunea companiei, nici angajatii nu se vor simti motivati sa faca asta, spun specialistii.

Arata-ti entuziasmul

Arate-le oamenilor ca iti pasa, pentru a-i determina sa iti urmeze exemplul si transmite chiar tu entuziasmul mai departe, astfel incat sa treci mai usor peste diferite obstacole care pot aparea in astfel de situatii.

Solicita feedback

Intreaba-i pe angajati care este parerea lor despre viziunea ta si permite-le sa impartaseasca propria lor viziune, tuturor.

Le poti cere sa iti explice mai detaliat care este modul in care ar putea fiecare sa contribuie sa realizarea obiectivelor si asigura-te ca raspunsurile sunt raspandite pe cat mai multe canale de comunicare.

Potrivit Anei Ber, comunicarea este cel mai puternic instrument de motivare pe care un manager il are la indemana, iar feedback-ul trebuie oferit si cerut in permanenta.

Sarbatoreste fiecare reusita

Un mod eficient de a motiva angajatii este aprecierea progreselor realizate in efortul de indeplinire a obiectivelor, sunt de parere specialistii.

#angajati, #incredere, #manager, #motivare , #Stiri Locuri de munca