Cum ii ceri sefului o promovare

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 00:38
3009 citiri
Cum ii ceri sefului o promovare

Crezi ca este timpul pentru o promovare, dar nu stii cum sa iti abordezi seful? Daca mergi pe principiul "Cere si ti se va da!", atunci trebuie sa stii ca el nu functioneaza atunci cand vine vorba de cariera si mai ales intr-o perioada in care criza a afectat companii din toate domeniile de activitate.

Adesea, ne gandim la seful nostru ca fiind mai mult decat o fiinta umana, il privim ca pe o entitate de neatins, aflata intr-un birou mare in care ne este teama sa intram. Trebuie insa sa-ti amintesti ca seful tau este o persoana la fel ca tine si ca, pana sa ajunga intr-o functie de conducere, a trecut si el printr-o situatie asemanatoare.

De aceea, cand vrei o promovare, urmeaza sfaturile Life 123:

1. Nu incerca sa iti magulesti seful

Daca esti mult prea atent si incerci sa il flatezi, vei atrage cu siguranta atentia, insa nu intr-un mod pozitiv. Sa-i aduci sefului cafeaua dimineata nu va ajuta in situatia ta si ai putea fi chiar fi privit negativ de catre colegii de munca. Ca sa obtii o promovare cat mai repede posibil trebuie sa ii arati de ce esti in stare, eventual sa-i pui pe masa un dosar care contine un raport privind munca ta.

2. Cere o intalnire privata

La sfarsitul zilei, inconjurat de toata lumea din birou, nu este cel mai bun moment pentru a cere o promovare. In schimb, este mult mai eficient sa ceri o intalnire privata cu seful tau pentru a discuta despre pozitia pe care o ai in companie.

Nu este nevoie sa zici cuvantul "promovare" inca de la inceputul discutiei, ci incepe prin a spune ca te bucuri de munca pe care o faci si ca doresti sa discutati despre oportunitatile privind avansarea. Seful tau va respecta cu siguranta profesionalismul de care dai dovada.

3. Nu vorbi despre bani

Explica-i sefului ca esti gata pentru mai multe responsabilitati si ca nu te sperie conditiile privind o promovare. Spune-i sefului tau ca esti pe deplin dispus sa te supui tuturor procedurilor de formare care ar putea fi necesare pentru noul job si, pentru inceput, nu aduce in discutie si eventuala marire de salariu.

4.Nu da ultimatumuri

Intalnirea cu seful tau ar putea sa nu mearga la fel de bine cum ai sperat, iar acest lucru ar putea insemna doar ca nu este momentul potrivit pentru o promovare. Daca seful tau nu este dispus sa admita cererea ta, nu ii da un ultimatum si sfarseste discutia prin a-i multumi pentru timpul acordat.

Nu-i spune sefului tau ca ai fost ofertat cu un post la o alta companie (mai ales daca tu chiar nu ai fost) si nu insista ca seful tau sa te promoveze. Acest lucru nu va fi deloc eficient si va impiedica doar progresul pe care speri sa il ai in companie.

5. Incerca din nou

Daca nu obtii acum promovarea, incerca din nou peste trei luni. Munceste din greu in aceasta perioada, incearca sa te evidentiezi si incearca sa nu intri in vreun necaz.

Dupa 3-6 luni, cere sefului tau o alta intalnire privata si discutati din nou pe aceasta tema. Daca esti respins pentru a doua oara, ar putea fi un indiciu ca trebuie sa iti cauti de lucru in alta parte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#promovare, #job, #sef, #salariu, #cariera , #Stiri Locuri de munca