Cum este sa lucrezi la Uber, controversata companie de 68 de miliarde de dolari

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 07:30
1998 citiri
Cum este sa lucrezi la Uber, controversata companie de 68 de miliarde de dolari
Foto: Uber/Twitter

Uber, compania de ride-sharing condusa de Travis Kalanick, este cunoscuta pentru programul prelungit si ritmul ametitor de lucru, care lasa putin timp pentru viata personala.

Cu toate acestea, "start-up"-ul estimat la 68 de miliarde de dolari reuseste sa aduca la bord unele dintre cele mai stralucite minti din sectorul tehnologiei, inclusiv oameni de la companii precum Google, Facebook si Twitter, scrie CNN.

Intr-adevar, este istovitor sa lucrezi la Uber, recunosc angajatii. Le sunt oferite in acelasi timp oportunitati unice: o crestere exploziva, ocazia de a rezolva probleme reale ale lumii si o cultura care le permite sa experimenteze solutii radicale intr-un domeniu in plin avant, sustin ei.

"Imi place sa folosesc analogia cu diamantele, care sunt comprimate cu caldura si presiune de-a lungul a mii de ani. Cei care reusesc sa supravietuiasca si sa prospere devin diamante", spune Thuan Pham, director de tehnologie la Uber.

Uber are in prezent 10.000 de angajati cu norma intreaga (nu sunt luati in calcul si soferii) si opereaza in peste 500 de orase din 70 de tari.

De obicei, cei care pleaca de la companie fac acest lucru in primul an, deoarece nu se pot obisnui cu ritmul de lucru, afirma Neal Narayani, seful departamentului People Analytics.

Printre cei care au plecat de la Uber in primele 12 luni de la angajare se numara si Melanie Curtain, care a lucrat la biroul din Washington al Uber in 2013.

"Nu era un lucru neobisnuit sa intru online si sa vad oameni lucrand dupa miezul noptii sau in weekenduri. Aceasta cultura nu este impusa. Pur si simplu exista. Stiam in ce ma bag, dar nu a fost pentru mine", spune Curtain.

Potrivit lui Narayani, oameni cu cariere de succes in urma dau gres la Uber, uneori pentru prima data in viata lor.

La capitolul dezavantaje intra si numeroasele controverse in care Uber este implicata.

Compania a fost lansata de Travis Kalanick in martie 2009. De-a lungul timpului, etica Uber a fost deseori criticata. De exemplu, compania a fost acuzata ca a sabotat firma concurenta Lyft prin practici precum erijarea angajatilor Uber in clienti Lyft pentru a anula curse si a atrage soferi. De asemenea, un director a mentionat posibilitatea de a "sapa" dupa amanunte incomode despre jurnalistii care critica Uber.

De curand, compania a fost implicata intr-un proces in care angajatii sai sunt acuzati ca au folosit platforma pentru a urmari politicieni si celebritati de rang inalt.

Totusi, Uber nu poate tine pa ...citeste mai departe despre "Cum este sa lucrezi la Uber, controversata companie de 68 de miliarde de dolari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajari Uber, #locuri munca Uber , #Stiri Locuri de munca