Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu salariile la vedere! Beneficiile suprinzatoare pe care le au companiile care sunt transparente cand vine vorba de bani

Cu salariile la vedere! Beneficiile suprinzatoare pe care le au companiile care sunt transparente cand vine vorba de bani

Cand companiile sunt dispuse sa faca publice informatiile despre salarii, adesea se descopera ca exista inegalitati intre angajati.

Insa mai exista un efect al acestei decizii: in timp, organizatiile respective angajeaza mai multe femei.

Un studiu citat de CNN Business a analizat tendintele pe piata muncii in Danemarca, inainte si dupa anul 2006, cand a intrat in vigoare legea care obliga companiile sa faca publice statisticile comparative, femei versus barbati, despre salarii.

Pe langa micsorarea diferentelor de remuneratii intre companii (practic, in Danemarca, are loc o uniformizare a platilor), specialistii au mai observat doua lucruri interesante:

1. a crescut numarul de angajari in randul femeilor;

2. a crescut numarul femeilor promovate in functie.

Prin urmare, cresterea transparentei in ceea ce priveste salariile este o masura ce contribuie la egalitatea de gen in cadrul unei organizatii.

"Iti doresti mai mult sa aplici la un job si sa lucrezi intr-o companie in care stii ca munca ta este recompensata in mod egal si ca primesti un salariu corect in raport cu munca prestata", spune Elena Simintzi, care preda cursuri de Finante la Kenan-Flagler Business School din cadrul University of North Carolina.

Transparenta in ceea ce priveste salariile are numeroase beneficii pentru companii

Companiile isi doresc sa aiba un brand puternic. Pe de o parte, sa ajunga sa fie prima optiune a consumatorilor, iar pe de alta parte, sa fie cunoscute ca un angajator la care vrei sa lucrezi.

Insa nu iau in calcul un aspect important, anume cum percep potentialii candidati pachetul salarial.

Prin urmare, Lydia Frank, vicepresedinte la PayScale, crede ca este nevoie si de crearea unui "brand de plata". Adica sa existe o transparenta totala in ceea ce priveste salariile in companii. Ar fi un instrument puternic pentru atragerea de noi angajati.

In acest fel, organizatiile si-ar crea o anumita reputatie, iar oamenii vor sti de la inceput la ce sa se astepte. Iar o astfel de practica incurajeaza diversitatea si incluziunea, reprezentand totodata o reconfirmare a valorilor promovate.

De exemplu, daca o companie sustine ca se axeaza pe inovatie, atunci toata lumea ar trebui sa stie si ca isi plateste talentele pe masura - si aceasta fiind o metoda prin care incurajeaza inovatia, crede Frank.

Retentie si recrutare

Ideea de a avea salariile la vedere nu doar ca ajuta companiile cand vine vorba de angajari, ci este si o metoda de retentie ...citeste mai departe despre "Cu salariile la vedere! Beneficiile suprinzatoare pe care le au companiile care sunt transparente cand vine vorba de bani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1374 ori