Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresc salariile: Alianta Confederatiilor Patronale din Romania vrea o majorare salariala mai mare

Cresc salariile: Alianta Confederatiilor Patronale din Romania vrea o majorare salariala mai mare


Vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, Dan Matei Agathon sustine ca alianta va cere Guvernului o majorare chiar si mai mare a salariilor bugetarilor si a precizat ca Guvernul este dator sa convinga delegatia FMI in aceasta privinta.

"Asteapta milioane de oameni o usoara ameliorare a conditiilor de viata. Sa ne amintim atunci cand s-au redus drastic salariile si pensiile, guvernul se angajase ca in momentul in care se inregistreaza un moment economic, se va purcede la majorari salariale.

Din pacate, cresterea economica de anul trecut este mai mica de 2% si nu permite o majorare mai mare a salariilor", spune Dan Matei Agathon, vicepresedinte al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.

Intrebat daca FMI-ul va fi de acord cu o majorare a cheltuielilor bugetare, vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronatelor, Dan Matei Agathon spune ca a vazut informatii chiar pe site-ul oficial al Fondului Monetar International.

"Am vazut ca se lua in considerare o usoara crestere a salariului, avand in vedere ca in Romania s-au si luat cele mai dure masuri de austeritate, care au si permis stabilizarea macroeconomica. Guvernul este dator sa convinga delegatia FMI ca este un lucru pe care oamenii il asteapta".

Dan Matei Agathon sustine Alianta Confederatiilor Patronale din Romania va cere guvernului o majorare chiar si mai mare a salariului, daca acest lucru va fi posibil economic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1708 ori