Cresc salariile: Alianta Confederatiilor Patronale din Romania vrea o majorare salariala mai mare

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 16:03
1800 citiri
Cresc salariile: Alianta Confederatiilor Patronale din Romania vrea o majorare salariala mai mare

Vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, Dan Matei Agathon sustine ca alianta va cere Guvernului o majorare chiar si mai mare a salariilor bugetarilor si a precizat ca Guvernul este dator sa convinga delegatia FMI in aceasta privinta.

"Asteapta milioane de oameni o usoara ameliorare a conditiilor de viata. Sa ne amintim atunci cand s-au redus drastic salariile si pensiile, guvernul se angajase ca in momentul in care se inregistreaza un moment economic, se va purcede la majorari salariale.

Din pacate, cresterea economica de anul trecut este mai mica de 2% si nu permite o majorare mai mare a salariilor", spune Dan Matei Agathon, vicepresedinte al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.

Intrebat daca FMI-ul va fi de acord cu o majorare a cheltuielilor bugetare, vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronatelor, Dan Matei Agathon spune ca a vazut informatii chiar pe site-ul oficial al Fondului Monetar International.

"Am vazut ca se lua in considerare o usoara crestere a salariului, avand in vedere ca in Romania s-au si luat cele mai dure masuri de austeritate, care au si permis stabilizarea macroeconomica. Guvernul este dator sa convinga delegatia FMI ca este un lucru pe care oamenii il asteapta".

Dan Matei Agathon sustine Alianta Confederatiilor Patronale din Romania va cere guvernului o majorare chiar si mai mare a salariului, daca acest lucru va fi posibil economic.

#Dan Matei Agathon majorare salariala, #majorare salarii bugetari, #crestere salariala bugetari , #Stiri Locuri de munca