Concedieri dubioase. Cum poti ramane fara job, cand nici nu te astepti

Marti, 21 Iunie 2011, ora 13:01
3308 citiri
Concedieri dubioase. Cum poti ramane fara job, cand nici nu te astepti

Un CV fals te va lasa, fara indoiala, fara locul de munca, din aceeasi ratiune pentru care seful te va concedia pentru rezultate slabe, absente si minciuni. Acestea sunt situatii usor de controlat, insa, realitatea a demonstrat ca poti fi concediat si pentru motive scandalos de iesite din comun. 

Iata cateva situatii prezentate de MSN in care fie angajatii au intrecut masura intr-un anumit mod, fie angajatorii au constatat, judecand dupa propriile valori, ca angajatul nu ar trebui sa mai faca parte din echipa:

“Melcul-maraton” concediat ca nu a strans suficienti bani

Un angajat al unei organizatii de caritate s-a imbracat in melc si s-a “tarat” pe intreg traseul de maraton al Londrei. Se pare ca efortul nu a fost apreciat: angajatul a fost concediat pentru ca nu a strans suficienti bani.

Concediat pentru glume in stil “Seinfeld”

Dupa o petrecere, un angajat din Iowa a continuat seria de glume de tip “Stand-up comedy” la birou, pe mail. Una dintre colege s-a simtit ofensata si a depus plangere, in urma careia angajatul glumet a fost concediat.

Concediat pentru ca folosea droguri medicinale

Un barbat din Detroit a fost concediat de la WalMart pentru ca folosea marijuana medicinala pentru a trata simptomele unei tumori cancerigene imposibil de operat. Omul a ramas fara loc de munca desi obtinuse aprobare legala pentru a folosi marijuana si nici nu folosea medicamentatia in timpul orelor de program.

Concediata pentru ca e prea frumoasa

O angajata Citybank din New York a fost concediata pentru ca arata prea bine, desi femeia sustine ca avea mereu o tinuta business.

Inginer IT concediat pentru ca a mancat ultimele felii de pizza

Un angajat din Colorado a fost dat afara de la serviciu pentru ca a mancat doua felii de pizza ramase dupa o sedinta. Colegii sai aveau in plan sa ia acasa ultimele sase felii, iar gestul “nesabuit” l-a lasat pe angajatul infometat fara job.

Concediate din cauza greutatii corporale

Doua angajate ale unui lant de restaurante din SUA au fost concediate pentru ca  nu au pierdut din greutate. Reprezentantii companiei sustin ca imaginea chelneritelor este o adevarata problema de business pentru restaurant.

Megan Fox, concediata pentru ce era prea slaba

Cand producatorii au renuntat la actrita Megan Fox pentru ce-a de-a treia parte a filmului Transformers, toata lumea a spus ca regizorul Michael Bay ar fi renuntat la Fox pentru ca era prea slaba pentru rol. Alte voci sustin ca actrita l-ar fi vorbit de rau pe Bay in nenumarate randuri.

Concediat pentru ca nu a vrut sa livreze droguri

Un angajat UPS a refuzat sa livreze un pachet de aproximativ 2 kg care parea suspicios si, in consecinta, a fost concediat. Ulterior s-a demonstrat ca pachetul continea, totusi, marijuana.

Concediata pentru ca a oprit un jaf

O angajata WalMart din Kansas a fost concediata dupa ce a contribuit la impiedicarea unui hot sa fuga din magazin. Confruntarea cu hotul a fost destul de agresiva si asta i-a adus imaginea de erou in companie, pana in momentul in care conducerea a considerat ca angajata trebuie concediata pentru incalcarea politicii companiei.

Concediat pentru o insigna

Un casier a fost dat afara pentru ca purta o insigna peste sort. Compania a justificat actiunea prin regulile interioare care nu permiteau alte insigne, brose sau butoni decat cele aprobate si oferite de angajator.

Concediate pentru ca erau prea in varsta

Un grup de chelnerite dintr-un casino din Atlantic City a fost concediat pentru ca femeile nu aratau suficient de bine in noile uniforme negre, scurte si cu spatele gol. Noile uniforme faceau parte din efortul de rebraning al companiei cu tema “anii ’20”.

Mos Craciun, concediat pentru ca era prea binedispus

Angajatul care interpreta rolul lui Mos Craciun intr-un magazin din San Francisco a fost concediat dupa ce cativa oameni in varsta s-au plans de de glumele sale “nepotrivite”.

Concediate pentru barfa

Un grup de angajate a fost concediat pentru ca faceau ceea ce foarte multi angajati fac, in fiecare zi: ii barfeau pe sefi.

#concedieri dubioase, # concedieri, # ramai fara job, # angajat, # concediat , #Stiri Locuri de munca