Firmele apeleaza la agentii specializate in leasingul de personal, si le platesc acestora un comision cuprins intre 5% si 15% din totalul cheltuielilor cu angajatul, in functie de durata proiectului.
Companiile prefera sa angajeze salariati care sa finalizeze proiectele de scurta durata, de maxim 18 luni, potrivit Adevarul. Cu cat proiectul dureaza mai mult, cu atat taxa de leasing este mai mica.In general aceasta taxa se calculeaza in functie de specializarea angajatului solicitat, de perioada proiectului, precum si de volumul de angajati solicitat, mai scrie cotidianul citat.
Legislatia muncii in Romania pune destul de multe probleme celor care ofera acest serviciu pe piata. Astfel, companiile de profil trebuie sa achite lunar salariul unui angajat temporar chiar daca acesta este plasat sau nu in cadrul unei firme.
In plus, societatea beneficiara "poate renunta mult mai usor la angajatii in leasing, avand in vedere ca exista un contract comercial cu firma de leasing si nu cu fiecare angajat in parte", explica Marius Balasoiu, pentru Adevarul.