Comisia Europeana aloca 100 de milioane de euro Romaniei pentru combaterea somajului in randul tinerilor

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 17:31
2422 citiri
Comisia Europeana aloca 100 de milioane de euro Romaniei pentru combaterea somajului in randul tinerilor

Comisia Europeana a alocat Romaniei aproximativ 100 de milioane de euro in cadrul Youth Employment Initiative in vederea combaterii somajului in randul tinerilor, potrivit unui comunicat al CE.

Youth Employment Initiative este un program in valoare de 3 miliarde de euro, alocate tarilor cu regiuni in care peste 25% dintre tineri nu au un loc de munca sau nu sunt incadrati in sistemul de invatamant.

La randul sau, Romania trebuie sa aloce din Fondul Social European cel putin aceeasi suma pentru a reduce somajul in randul tinerilor.

Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Luxemburg, Malta si Olanda nu vor primi bani in cadrul acestui program.

Totodata, CE a stabilit ca Romania trebuie sa aloce pentru Fondul Social European cel putin 30,8% (4,77 miliarde de euro) din fondurile de coeziune, in exercitiul bugetar 2014-2020.

Banii din cadrul Fondului Social European sunt alocati pentru programe dedicate cresterii gradului de ocupare in statele membre.

Romania, extrem de afectata de somajul in randul tinerilor

Romania este extrem de afectata de somajul existent in randul tinerilor si consider ca nu este suficient doar sa spunem ca trebuie sa cream locuri de munca, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, premierul Victor Ponta.

"In 2012, am mers la Bruxelles la o intalnire politica si am fost pus sa semnez ceva legat de garantia pentru tineri. Nu mi-am inchipuit ca in 2014 voi fi aici pentru a semna un astfel de program. Sase miliarde de euro sunt alocati pentru tineri la nivel european. Poate suna mult, dar nu este. Romania este extrem de afectata de acest lucru (somajul in randul tinerilor, n.r.) si ne putem compara cu cei care au piata muncii mai grea decat la noi (...) Doar sa spunem ca trebuie sa facem locuri de munca pentru tineri, nu este suficient.

Cred ca, in mod sigur, este una dintre cele mai importante provocari pentru noi si Europa in anii care urmeaza pentru ca altfel vom avea o generatie pierduta. Este nevoie de resurse financiare. In 2012, singura persoana inconstienta care spunea ca deblocam POSDRU era domnul ministrul Teodorovici", a afirmat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri de munca, #somaj romania, #Comisia Europeana Romania , #Stiri Locuri de munca