Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisarii CNVM au salarii lunare de 4.000 euro

Comisarii CNVM au salarii lunare de 4.000 euro

Membrii conducerii autoritatii de supraveghere a pietei de capital, CNVM, au venituri lunare de 17.000 lei (circa 4.000 euro), iar restul angajatilor primesc in mecdie 2.000 de euro, a declarat luni seara, la un post de televizuine, comisarul CNVM Bogdan Chetreanu.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) are 200 de angajati.

In 2007, an de varf pentru piata romaneasca de capital, comisarii CNVM primeau lunar in jur de 10.000 de euro, insa criza care a lovit bursa romaneasca a subtiat si veniturile supraveghetorului pietei, care se autofinanteaza.

"Actualmente am in jur de 17.000 de lei, deci asta inseamna 4.000 si un pic de euro, lunar. Toti sapte avem acelasi salariu", a afirmat Chetreanu, precizand ca si presedintele institutiei, Gabriela Anghelache, are acelasi venit.

Avem la jumatate cat are directorul general al bursei. In acest an ne chinuim sa le mentinem la nivelul din 2009. Daca nu vom reusi, bineinteles ca vom opera noi reduceri", a mai spus el.

Deputatul Adrian Nitu, membru al Comisiei de buget-finante, sustine ca salariile angajatilor CNVM ar trebui corelate cu dimensiunea pietei reglementate.


"Ca sa isi asigure astfel de salarii, si comisionale din taxele pe care le aplica sunt mai mari. Daca ar avea salarii mai mici, si taxele pe piata pe care o reglementeaza ar fi mai mici", apreciaza Nitu.

Presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), Dumitru Beze, considera, insa, ca nu salariul angajatilor CNVM este problema pietei romanesti de capital, ci proasta indeplinire a atributiilor."Eu nu as plati pe cineva ieftin, dar in schimb l-as da afara pe acela care nu isi face treaba", a explicat el.

Recent, deputatul PDL Daniel Oajdea a lansat o initiativa legislativa prin care salariile angajatilor CNVM, CSSPP si CSA sa fie cel mult egale cu venitul unui secretar de stat, respectiv 6.691 lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2713 ori
Citeste mai multe desprecomisari cnvm salariu euro angajati