CNCAN disponibilizeaza 20 de angajati

Marti, 15 Iunie 2010, ora 14:09
2503 citiri
CNCAN disponibilizeaza 20 de angajati

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), aflata sub coordonarea Guvernului, va disponibiliza de la 1 iulie 20 de angajati, fara salarii compensatorii, a declarat marti pentru Agentia NewsIn presedintele autoritatii, Vajda Borbala.

"La CNCAN nu mai exista un contract colectiv de munca. Potrivit Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, la CNCAN trebuie sa ramana 103 angajati, de la cei 123 din prezent.

Saptamana trecuta am alcatuit lista cu cei disponibilizati", a declarat pentru NewsIn presedintele Vajda Borbala.

Totodata, niciunul din cei 123 de angajati ai CNCAN nu si-au mai primit salariile din martie, pentru ca statul de functii nu era avizat de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

"Incercam sa rezolvam si aceasta problema si probabil de pe 21 iunie cei 103 angajati din noua organigrama isi vor primi si salariile din urma.

Intrucat cei 20 de disponibilizati practic nu mai exista dupa aplicarea legii, ei nu isi vor primi nici salariile din lunile trecute, insa isi pot cere drepturile in instanta", a mentionat presedintele CNCAN.

Aceasta admite totodata ca legea privind disponibilizarile a fost aplicata mai tarziu in cazul CNCAN (fata de termenul legal de 60 de zile) intrucat "a incercat sa isi salveze o parte din angajati" si din acest motiv nu se stia care din angajati urmau sa fie disponibilizati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cncan, #disponibilizari, #angajati , #Stiri Locuri de munca